• Inici
  •  » Debat general
  •  » El Bloc de Vila-real denuncia l’oblit del valencià pel PP

#1 08-01-2008 12:56:59

amunt
Membre

El Bloc de Vila-real denuncia l’oblit del valencià pel PP

El Bloc de Vila-real denuncia l’oblit del valencià pel PP



L’edil del Bloc a Vila-real, Maria Gracia Molés, ha tornat a reiterar la seua denúncia de la discriminació que sofreix el valencià a la localitat de Vila-real. Segons va assegurar en un comunicat, Molés va assenyalar que “ja són massa les vegades que demanem i exigim el compliment del Reglament de l’ús del valencià al nostre municipi”. Molés va assegurar que la resposta, per part del PP, “sempre són promeses falses”.
Davant aquesta situació, Molés considera que “ens veiem en l’obligació de denunciar davant de la societat, la falta d’interès de l’equip de govern per promoure l’ús del valencià amb nous exemples del menyspreu que sofreix la nostra llengua dia després de dia”. Aquests casos, segons explica la regidora del Bloc, són el nou aparcament de la plaça de la Vila i les tanques de publicitat que hi ha en els contenidors de piles de reciclatge.
En el primer cas, l’ascensor només parla castellà i els cartells informatius només estan en castellà. A més de, segons denuncia Molés, “una llista d’incoherències que és massa llarga d’enumerar”. En el segon cas, “només s’admeten piles en castellà” perquè en cap cas els cartells informatius es troben escrits en valencià.
A més, l’edil nacionalista va assenyalar el cas d’un autobús que informava sobre la violència de gènere. En aquesta, la informació provinent de l’Ajuntament de Vila-real “només estava en castellà i oblidava compleva el valencià, cosa que no feia la Generalitat quan facilitava la seua informació”.

Desconnectat

 

#2 08-01-2008 19:28:54

montgrony
Membre

Re: El Bloc de Vila-real denuncia l’oblit del valencià pel PP

Els valencians que menyspreen la seva llengua és que s'autoodien. Quina vergonya que la llengua autòctona hagi d'estar discriminada enfront la llengua de Madrid que cada vegada més valencians van assimilant. La nostra llengua té dreta ser normalitzada i no minoritzada !!


Llegiu "Qüestió de noms "

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Debat general
  •  » El Bloc de Vila-real denuncia l’oblit del valencià pel PP

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.