#1 08-01-2008 11:09:00

amunt
Membre

Esquerra vol salvar la rehabilitació del teatre romà.

ESQUERRA DEMANA UN PACTE PER SALVAR LA REHABILITACIÓ DEL TEATRE ROMÀ DE SAGUNT I CRITICA LA HIPOCRESIA DEL PP RESPECTE AL PATRIMONI



Esquerra ha demanat a la Generalitat un pacte per salvar l'obra de rehabilitació del Teatre Romà de Sagunt i poder cumplir la sentència sense que l'obra quede malmesa. Per al president d'Esquerra-Camp de Morvedre i membre de l'executiva d'Esquerra-PV, Ximo Graña, la qüestió és que "no es pot executar la sentència sense causar un dany irreparable al monument. Per tant, cal buscar altres fórmules respectuoses amb la llei de patrimoni que no passen per l'enderroc de l'obra de rehabilitació".

Graña ha valorat el treball de rehabilitació dels prestigiosos arquitectes Grassi i Portaceli com a "molt digna i interessant, perquè ha servit per a recuperar el teatre romà, amb la volumetria i escena originals, i donar-li ús de nou com a recinte d'espectacles. El que hi havia abans era una graderia mig derruïda i manipulada en el segle XIX, però no un teatre romà".

Per al dirigent republicà, la sentència és "una victòria de l'extrema dreta, dels enemics de la cultura, dels Marco Molines i María Consuelo Reyna de torn, i des del progressisme i la cultura hem de donar una resposta contundent en defensa del nostre patrimoni". És per això que ha acusat el govern valencià de "voler carregar-se una part importantíssima de la nostra història com és el teatre de Sagunt". "La hipocresia del PP no té límits, perquè per un costat ploren pel patrimoni històric i per altra banda, deixen morir el castell, la gerència del Port o el patrimoni industrial del Port de Sagunt. Gastar-se ara milions d'euros en la destrossa de la restauració quan hi ha tants problemes per resoldre és, senzillament, immoral", ha sentenciat. 
     

   


                 www.esquerra.cat/paisvalencia

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.