#1 08-01-2008 11:06:58

alacantí
Administrador

Sentència

Publicat en la web de la Universitat de València
http://www.uv.es/~webuv/noticies/notici … ticia=6015

Tretzena sentència consecutiva del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià que reconeix el títol de Filologia Catalana i la denominació de català

El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià ha estimat el recurs interposat per les universitats de València i Alacant contra les ordres de la Conselleria de Cultura, Educació i Esports de 13 de març de 2006 que no reconeixien la titulació de Filologia Catalana per acreditar el coneixement de valencià en les oposicions als cossos docents no universitaris.

A més, el Tribunal, seguint els mateixos arguments que la Sentència núm. 75/1997 del Tribunal Constitucional, avala la doble denominació de valencià i català per al nom de la llengua del País Valencià: «oficialmente "valenciana" en su Estatuto de Autonomía, y en el ámbito académico "catalana"».

La sentència núm. 1233/07, de 10 de desembre, de la Sala Contenciosa Administrativa, Secció Segona és la tretzena sentència consecutiva del Tribunal Superior de Justícia valencià, i la quinzena si tenim em compte que sobre aquest punt hi ha també un pronunciament del Tribunal Constitucional (sentència 21 d'abril) i un del Tribunal Suprem (sentència de 15 de març de 2006).

Desconnectat

 

#2 08-01-2008 11:39:47

puka
Administrador

Re: Sentència

I van 13...

Desconnectat

 

#3 08-01-2008 12:41:33

amunt
Membre

Re: Sentència

a vore si els feixistes blaveros es dediquen a passejar al gosset i a parlar en valencià, i deixen de tocar els nassos als especialistes lingüistes. VISCA LA NOSTRA LLENGUA, VISCA EL CATALÀ, EL NOSTRE VALENCIÀ, EL DE TOTS ELS VALENCIANS.

Desconnectat

 

#4 08-01-2008 13:09:44

amunt
Membre

Re: Sentència

VAYÀ: "EXIGIM AL GOVERN VALENCIÀ QUE ACATE LA LLEI I RESPECTE ELS DRETS DELS LLICENCIATS EN FILOLOGIA CATALANA"                   www.esquerra.cat/paisvalencia



Esquerra ha exigit la conselleria d'Educació que cumplisca amb la legalitat vigent i permeta als llicenciats en Filologia Catalana acreditar amb el seu títol els coneixements de valencià en les oposicions a cossos docents no universitaris. El secretari d'Organització d'Esquerra-PV, Jordi Vayà, ha reclamat al govern valencià respecte "per partida doble: en primer lloc, per als llicenciats en Filologia Catalana, i en segon, per a la justícia, que ha dictaminat per enèsima vegada que català i valencià són termes sinònims per referir-se a la mateixa llengua".

Per al responsable republicà, les paraules de la secretària d'Educació, Concha Gómez, apel·lant a l'Estatut per a no acatar les sentències del TSJ "són un insult a la intel·ligència i a les decisions judicials, perquè evidentment si un tribunal resol que el terme estatutari de "valencià" no contradiu l'acadèmic de "català", s'està respectant netament l'Estatut d'Autonomia". Per a Vayà, la decisió del govern valencià d'insistir en l'anticatalanisme es redueix només a "fer l'ullet als sectors més retrògrades i integristes de la societat valenciana ara que estem en perídoe preelectoral" i ha lamentat que en el PP "no hi haja persones cultes i de trellat que es desmarquen d'aquestes decisions que tant de mal li fan a la llengua dels valencians".

Desconnectat

 

#5 08-01-2008 13:40:21

LarsenAlacant
Membre

Re: Sentència

13 i encara els blavers existeixen...


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.