#1 03-01-2008 12:37:38

puka
Administrador

2 de Maig: Orgia Patriòtica

Tot indica que la commemoració del bicentenari del 2 de maig de 1808 s'anirà convertint, poc a poc, en una orgia patriòtica del nacionalisme espanyol. Abans d'aquesta data, en concret el 9 de març, hi ha eleccions legislatives, el que fa més difícil denunciar aquesta exaltació ultrapatriòtica, atès que ningú s'arriscarà a ser assenyalat amb el dit com un mal patriota.

En realitat, el nacionalisme espanyol necessita molt poc per a tenir motius d'exaltació, i la commemoració del 2 de maig és un pretext que li ve com anell al dit. Sobretot, en moments en què des de Catalunya i Euskadi són cada vegada més fortes les pressions nacionalistes.

N'hi ha prou amb analitzar alguns textos que ja s'estan publicant, o el missatge de fi d'any de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperança Aguirre, per a adonar-se que el crescendo ultranacionalista està començant.

A aquests efectes, als publicistes del nacionalisme espanyol els importa molt poc si, en realitat, aquesta data significa el que ells volen que signifiqui. Es tracta de trobar un motiu, un pretext, i a partir d'aquí, la poderosa propaganda mediàtica del nacionalisme es posa en marxa.

El que ocorre és que, de l'exaltació del nacionalisme espanyol a l'ofensiva contra la resta de nacionalismes de l'Estat, només hi ha un pas que, a més, sol donar-se amb una gran facilitat, sobretot, tractant-se del que es tracta.

Un nacionalisme com l'espanyol, amb el control de l'aparell de l'Estat, aprofitarà a la perfecció el pretext d'una data com el bicentenari del 2 de maig, per a enfortir-se i fer-se encara més agressiu.

Les víctimes propiciatòries d'aquesta agressivitat són, lògicament, els nacionalismes perifèrics de l'Estat. I la campanya electoral, per si fos poc, augmenta la impunitat habitual dels nacionalistes espanyols.

A mesura que es vagi aproximant la data, l'ofensiva nacionalista es farà més intensa. Bascos, catalans i gallecs haurien d'activar els mecanismes que els permetessin posar-se a cobert del ruixat que s'aveïna. Un ruixat que està en els seus començaments.


Editorial de "Diario Ibérico", 3 de gener de 2008
http://www.diarioiberico.com/editorial/ … -18092.htm

Desconnectat

 

#2 03-01-2008 22:20:10

montgrony
Membre

Re: 2 de Maig: Orgia Patriòtica

Pels del Principat tampoc va ser tant dolenta la guerra aquesta, Napoleó va proposar de retornar els furs del Principat ...
Suposo que els blavers ja faran de les seves amb el mite del Palleter ..


Llegiu "Qüestió de noms "

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.