#1 11-12-2007 01:12:59

valcat
Membre

PSOE i ERC únics culpables del tancament de TV3

Mail obert

per Vicent Partal director de Vilaweb

dilluns, 10 de desembre de 2007

La Carrasqueta: fets, i no paraules

Fet: anit funcionaris del govern valencià van entrar al repetidor de La Carrasqueta i van tancar les emissions de TV3. Fet: Barrionuevo i Zaplana havien intentat tots dos tancar aquestes emissions i no van poder perquè la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, s'hi va plantar. Fet: ara ha estat diferent. Fet: tot arrenca de que Montilla (quan era ministre) i Puigcercós (quan no era encara conseller) van demanar a ACPV canviar a digital per a poder fer un favor a La Sexta amb la freqüència analògica. El pacte implicava, segons ells, guanyar per a sempre quatre cadenes en digital al País Valencià. Fet: Montilla i Puigcercós ara estan callats i han oblidat el que van prometre. Fet: després de més de vint anys Alacant no veu TV3.

Fet: el president de la Generalitat de Catalunya encara és hora que diga alguna cosa. Fet: el conseller de cultura de la Generalitat de Catalunya afirma que està a punt d'arribar a un acord per a poder veure legalment TV3 al País Valencià. Fet: durant més de vint anys TV3 s'ha vist de forma il·legal però s'ha vist. Fet: ara no es veu com a mínim ja a Alacant. Fet: l'acord que preveu el conseller inclou com a màxim la possibilitat de que es veja només TV3 i en qualsevol cas condemna Canal33, 3/24 i K3. Fet: la Generalitat de Catalunya ha afirmat sempre que tancar un repetidor seria un gest hostil de la Generalitat Valenciana. Fet: ja l'han tancat.

Fet; assegurar la recepció de TV3 al País Valencià era tan senzill com que el ministre Clos recordara a la Generalitat Valenciana que aquella freqüència era del ministeri i que, per tant, la Generalitat Valenciana no tenia res a dir-hi. Fet: per això precisament el ministre Montilla l'havia cedit a ACPV, perquè era seua. I per això l'encara no conseller Puigcercós estava allí: per a garantir que no hi hauria problemes. Fet: hi ha hagut tots els problemes.

Fet: tots s'han embolicat fins a l'extrem que el ministre Clos ha atorgat a la Generalitat Valenciana un repetidor per a veure les teles de les "comunitats veïnes", sense escriure-hi cap referència a l'arrel del problema: els valencians hem demostrat de sobre al llarg d'anys que volem veure la tele en català. Fet: la Generalitat Valenciana ja ha dit que té un acord per a veure la tele de Múrcia -comunitat veïna, efectivament. Fet: no hi ha cap acord amb la Generalitat de Catalunya i si el hi ha serà totalment de mínims, només una cadena, les altres tres condemnades.

Fet: El PSC i Esquerra Republicana van demanar un favor a Acció Cultural del País Valencià, oferint-li a canvi la seguretat de que l'epopeia de l'emissió de TV3 al País Valencià quedaria finalment solventada amb èxit perquè passaria a emetre en digital, per freqüència del ministeri i augmentaria de dos a quatre canals. Fet: el resultat és que ja no es veu TV3 -de moment a Alacant.

Paraules: em vaig apuntar al nacionalisme quan encara vivia Franco i jo era menor d'edat. Paraules: recorde pocs dies més tristos que avui, quan tinc la sensació que m'han clavat un punyal en l'esquena els meus, els de més amunt de l'Ebre. Meus? I ara què president Montilla? I ara què conseller Puigcercòs? I ara què conseller Tresserras?


I AIXÒ HO DIC JO:


SI EL PP TANCA ÉS PERQUÈ EL PSOE I ERC VOLEN. LA COMPETÈNCIA ÉS NOMÉS DE JOAN CLOS I NO DE LA GENERALITAT VALENCIANA, PER TANT ELS ÚNICS CULPABLES SÓN JOAN CLOS (psoe) I PUIGCERCÒS(erc).

Desconnectat

 

#2 11-12-2007 01:18:48

puka
Administrador

Re: PSOE i ERC únics culpables del tancament de TV3

Llenguacatalana tan mentider com sempre... la generalitat que és la que ha tancat el repetidor és inocent diu...  tot és buscar confrontació política... vinga ja... a fer la ma...

Desconnectat

 

#3 11-12-2007 01:24:52

puka
Administrador

Re: PSOE i ERC únics culpables del tancament de TV3

que jo no dic que Clos i Puigcercós siguen inocents, tenen molta culpa, però és que sempre estàs igual...

Desconnectat

 

#4 11-12-2007 01:37:52

valcat
Membre

Re: PSOE i ERC únics culpables del tancament de TV3

Això ho diu Vicent Partal, i no em digues, per favor, llenguacatalana, perquè no és el meu nom. Gràcies amic. Clar que el PP és culpable, són fatxes, però el PP tanca perquè el PSOE calla i autoritza i ERC es caga en els pantalons ( i que conste que jo tinc simpaties per ERC ), però, clar i català.

Desconnectat

 

#5 11-12-2007 08:44:58

Curial
Membre

Re: PSOE i ERC únics culpables del tancament de TV3

PSOE i ERC no "volen" que es tanque TV3. El PSOE té gent dins que s'oposa al tancament (majoritàriament les seues bases), i d'altres (majoritàriament en la seua cúpula) que segueixen una realpolitik amb la qüestió nacional valenciana d'una de cal i altra de sorra.
És a dir, no els importa realment el tema sino en tant en quant serveixca per a guanyar vots. Si defensar TV3 fa pareixer que son massa nacionalistes i els lleva vots, no ho faran (eixa és la situació en la que ens trobem ara). Si n'hi ha una mobilització popular que demostra que els valencians volem TV3, s'apuntaran al tren, com sempre.
ERC per descomptat no volen que un canal de parla catalana no es veja a l'àmbit lingüístic català, afirmar això és ser un sectari mentider. Es pot criticar la seua falta d'iniciativa en el tema, o com l'han dut, però no dir que no "volen" que TV3 es veja al País Valencià. Això és simplement fals.

I deixat de multinicks, tete.


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 

#6 11-12-2007 12:23:34

Re: PSOE i ERC únics culpables del tancament de TV3

El govern espanyol afinat al Principat es culpable per passivitat (no es ací, doncs tant se m'enrefot), i el govern espanyol afinat al PV es culpable per dictatorial.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#7 11-12-2007 16:35:16

valcat
Membre

Re: PSOE i ERC únics culpables del tancament de TV3

Curial, ERC no és igual que el PSOE, però el PSOE és culpable del tancament i ERC també per covard. ERC hauria de condicionar els acords amb el govern d'Espanya a que es vegen els quatre canals catalans al PV i no sols TV3. Hi ha més de 30 cadenes pirates al PV i ací estos parlant de reciprocitats. No podem condicionar el dret de vore el canals catalans a que es veja el bodrio de Canal nueve a Catalunya.

Desconnectat

 

#8 11-12-2007 16:38:30

valcat
Membre

Re: PSOE i ERC únics culpables del tancament de TV3

Vull els quatre canals de TVC, els futurs canals de TVC, la televisió d'Andorra, IB3 i els futurs canals d'IB3, i vull més canals de TVV i en valencià. També vull televisió privada en valencià feta al PV, vull InfoTV. I si els catalans volen els nostres canals doncs que posen repetidors com hem fet mosatros.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.