#1 21-11-2007 03:29:26

LoReGnE
Expulsat

Soc nou en el foro

Tinc una pregunta per a tots vosatros sense anim de ofendre a ningu m´agradaria que em contestareu molt sincerament, si tant presumiu de ser valencians perque digueu que parleu català i vos sentiu com a tal??? no se crec que es una contrarietat es la meua opinio, m´agradaria que m´exposareu els vostres arguments de perque defeneu eixe tipo de teoria, repetixc espere que ningu s´ofenga en la pregunta que he exposat soles vull saber la vostra opinio. gracies. salut!

PD: Soles vull saber la veritat de la meua terra ya que les teories blaveres i les catalanistes estan tan oposades i cadau tira per a lo seu.

Desconnectat

 

#2 21-11-2007 04:57:53

xoco
Equip

Re: Soc nou en el foro

I un no pot sentir-se tant valencià i català com ho fan la gran quantitat de valencians que diuen ser valencians i espanyols? Jo particularment no se si et servira, son les tantes del mati i entrat ací per aborriment d'un puto programa que esta marejant-me, així que pase de discucions, sols et dic que en sent més de la meua comarca que de la teua, que dues comarques son valencianes i per tant valencians, (altra cosa ja es si estimes la cultura i la llengua) però jo no en senc de la teua comarca per a res, ni ganes. El cas es que vullgues o no son comarques valencianes i per tant entre tots formem el País Valencià, i tots juntets som germans (jeje). Ara vé l'hora del País... de la Nació...per a mi ser valencià es ser un país i part d'una cultura i una llengua que parteix de Catalunya, i que si eixos altres països pateixen lo mateix que nosaltres, o siga la Castella colonialista inventant el Regne d'Espanya, doncs si el País Valencià no es independent com si ho era el antic Regne valencià per a mi lo més logic es tots els Països Catalans lluitar per la independència. Es supervivència d'una Nació i si no fos així tranquil que amb els del PP i els de poniente voras com en el temps el valencià sonara a llatí, si el nostre català, perque eixe patetic blavencia de les falses normes del puig ja esta enterrat fa temps, millor dit, sempre ho ha estat. I si els valencians que ens acuse-hu de ser catalans permitim que eixes normes foren la nostra llengua s'acabat, el castellà serà la nostra única i absoluta llengua. Tot moviment que ha promogut el blaverisme per la bandera i la llengua sols ha
sigut per la castellanització del País Valencià, de fora vingueren ara ja n'en fan 300 anys... i quan el mal bé d'Almansa.. a tots alcança


defensar la terra no es cap delicte

Desconnectat

 

#3 21-11-2007 09:27:17

Curial
Membre

Re: Soc nou en el foro

Hola LoRegne:

Jo el 99% de vegades que em referisc a la llengua que parle, li anomene valencià. De vegades he dit català, estant fora del País Valencià (per exemple a l'estranger, ja que es coneix més per eixe nom a fora de la nostra terra).
Excepte potser un sector molt minoritari, la inmensa majoria de la gent que els blavers anomenen "catalanistes" son valencians que estimen la seua terra i es consideren valencians. Volen fomentar la seua cultura i que no es perga la seua llengua. D'ells, un sector ample considera que tenim lligams culturals amb les Illes Balears, el Principat (Catalunya) i la Catalunya Nord, perquè compartim una cultura i una llengua. Però això NO vol dir que no es senten orgullosos dels trets característics valencians, de la forma de parlar eixa llengua ací, etcétera.

Es pot dir que volem fomentar la unitat entre la gent que compartim una mateixa cultura, però no perquè no ens considerem valencians, sino precisament perquè ens considerem com a tals, i creiem que col.laborant amb la gent amb la que compartim una cultura, podem fer-la que es recupere despres de tant de temps reprimida i minoritzada.

Tu pensa en quina cultura s'ha imposada sempre sobre la valenciana, quina llengua ha sigut sempre la dels rics i poderosos i ha instal.lat en el nostre subconscient col.lectiu la (falsa) idea de que el valencià és de "paletos" i "incultes"... Els catalans? No, sempre ha vingut eixa minorització de l'Estat Espanyol. Amb açò no vull dir que els espanyols siguen tots roïns, sino que el conflicte cultural és entre cultura espanyola o valenciana, no entre cultura catalana o valenciana. Fixa't en que moltíssims d'eixos "catalanistes" que diuen els blavers els importa la seua llengua, molts que eren castellanoparlants se l'ensenyen, la gasten, la defensen... Que potser amb un criteri diferent al teu? Igual. Però no es queden passius davant la seua desaparició o es passen a parlar castellà com fan molts blavers. I es que fins i tot antics blavers reconeixen que dins del seu moviment a molta gent li donava igual la seua llengua, només volien anar "contra els catalans", sense actuar en positiu, sempre "en contra". En el documental del Roig al Blau ix un antic membre del GAV que no em recorde del nom, i parla d'això (ja ho miraré qui era).


Espere que la meua resposta t'haja servit, i et felicite per la teua curiositat i ganes d'ensenyar-te coses noves, això sempre és algo bó que fomenta no quedar-se estancat.

Salut!


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 

#4 21-11-2007 11:03:10

Re: Soc nou en el foro

Hola LoRegne:
Jo mai dic que parle català, jo sempre dic que parle valencià, això si, valencià i català son diferents denominacions per a la mateixa llengua, per que compartim el 99% del lèxic, compartim la morfosintaxis... a més, compartim una part de la cultura (ofrenes a Sant Jordi (Moros i cristians), la muixeranga, fogueres de sant Joan...).

Amb España que compartim?? res, ni llengua, ni cultura, ni res. La nostra cultura es constructiva (l'exemple més clar, la muixeranga) la seua, matar bous sense pietat. Jo només sé això, per això seguisc les "teories" "catalanistes" a més de que el 95% dels blaveros es consideren més espanyols que Fraga, a més de que les "teories catalanistes" les seguixen el 90% dels intel·lectuals.

Espanya ens ofega, i el 95% dels blavers recolza eixe ofegament que fa España a la nostra cultura.

Si tan orgullosos estan de ser valencians, per que no son independentistes? per que a tots els independentistes, encara que vulguen una "Nació Valenciana", els diuen "catalufos" i "polacos" (paraules castellanes per cert)?

A més, només cal mirar a Sentandreu, ajuntant-se en l'escòria dels puteros2000.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#5 21-11-2007 12:24:22

Llenguacatalana
Expulsat

Re: Soc nou en el foro

Loregne, per què no et compres una enciclopèdia editada a qualsevol país del món i busques el mot "català". Trobaràs que posa: llengua parlada a Catalunya, Andorra, Balears, a gran part de l'Antic Regne de València, etc.... A totes les enciclopèdies del món ja estiguen en francés, en alemany, en anglés, en espanyol, etc..... Els secessionistes només tenen un diccionari absurd, ni tansols tenen una enciclopèdia.

A veure, que el valencià és un dialecte de la variant occidental de la llengua catalana igual que el tortosí o el lleidatà no és cap teoria, és el que diu la romanística internacional, és el que diu totes les universitats del món incloses totes les unviversitats valencianes. El que no és normal és la teoria que tu defenses ja que no té suport científic i per això a cap universitat ni escola s'ensenya. La vostra teoria va ser inventada per espanyolistes per tal d'aturar la normalització de la llengua al País valencià. Si gairebé el 100% de filòlegs diuen que el valencià és català no podeu dir que estan equivocats, si han arribat a aquesta conclusió serà per alguna cosa. També hi ha metges (una minoria per suposat) que diuen que el càncer o la sida no existeix, altres metges diuen curar malaties amb telepatia i la bruixa Lola t'endivina el futur. Tu mateix. Però no necessitem filòlegs per veure allò que és evident, el valencià és català, perquè no hi ha gairebé diferenciació entre dialectes del Principat, i dialectes del País valencià. Ni escrivint en Normes del Puig s'aconsegueix aqueixa diferenciació. És com si escric espanyol en cilíric i dic que no és espanyol perquè té una altra normativa, per molt que utilitzeu una altra normativa no deixarà de ser català. És com si jo ara escric: Uy hes dumenche y menvach a Alikant, i dic que no és valencià, que és "alacantí" perquè en valencià és "Avui/hui és diumenge i m'en vaig a Alacant" o en valencià secessionista de la RACV és "hui és diumenge i m'en vaig a Alacant"
o en valencià Normes del Puig és "hui es dumenge i m'en vaig a Alacant" i valencià de Sentandreu és "hui es dumenge i me vaig a Alicant"

Diferència entre català normatiu variant occidental/valencià, i les tres normes seccessionistes:

valencià científic:

No t'ho prengues tant malament i oblida't d' aquest/este assumpte tant prompte com pugues. Jo ara estic a València.

valencià acientífic norma RACV:

No t'ho prengues tant mal i oblida't de tot este assunte tant pronte com pugues. Jo ara estic en Valéncia


valencià acientífic normes del Puig:

No t'ho prengues tant mal i olvida't de tot est assunte tant pronte com pugues. Yo ara estic en Valencia.


valencià acientífic norma de Sentandreu:

No teu prengues tant mal i olvidat de tot est asunte tant pronte com pugues. Yo ara estic en Valencia (o Valençia o Valensia o com els rote).

Última edició per Llenguacatalana (21-11-2007 12:46:08)

Desconnectat

 

#6 21-11-2007 13:10:47

Llenguacatalana
Expulsat

Re: Soc nou en el foro

Gandia, no confongues el xic. Valencià i català no són dues denominacions d'una mateixa llengua en el terreny acadèmic. El català (que no el valencià) té dues variants: l'oriental on estaria el mallorquí,  el central, o el mallorquí de Tàrbena i la Vall de la Gallinera, i l'occidental o estaria el lleidatà, el tortosí (també anomenat morellà), el valencià. Per tant valencià i català no són dues denominacions d'una mateixa llengua. Acadèmicament només existeix una denominació i és la de català. El valencià és la denominació d'un dialecte occidental que es parla més o menys des Castalla fins a Benicarló, però la resta de dialectes no són valencià, per tant no podem dir que el mallorquí o el malloquí de Tàrbena és valencià perquè no ho és. Llavors el tortosí és català, però el català no és tortosí, ja que quan parlem de català parlem de tot el català i no podem dir que tot el català és tortosí o valencià.

Ara políticament, però no acadèmicament, es va cometre l'error d'anomenar oficialment al català del País valencià com a "valencià" i a l'actual Estatut d'Autonomia, com a "idioma valencià". Això ve per una imposició de l'ultradreta franquista aprofitant el populisme envers el mot "valencià" per referir-se al català. A les Balears popularment a la llengua no se li diu mai català, sempre mallorquí, menorquí o pla, eivissenc i formenterenc. Tants noms com illes Balears habitades hi ha. Però al seu Estatut la llengua és anomenada oficialment català ja que era un despropòsit anomenar-la mallorquí. Tot i així gairebé el 100% dels mallorquins encara li diuen a la seua llengua "mallorquí" i ho diuen en encert si volen referir-se a la manera de parlar el català a l'illa de Mallorca, però seria un error que els de Mallorca digueren que els valencians i catalans parlen mallorquí, per tant és un despropòsit que es defenga la idea que el valencià es parla a Catalunya i a les Illes Balears, perquè això és mentida. Això és defensat per un sector que no nega la unitat de la llengua catalana però que intenta empobrir-la el màxim possible amb localismes, aquest sector està capitanejat per l'Abelard Saragossà i té tot el suport de valencianisme.com, però no té el màxim suport del Bloc que defensa més aviat que es reconega a l'Estatut el nom de català junt al del popular valencià, però no nega que en el terreny acadèmic la llengua tinga l'únic nom de llengua catalana. En canvi el sector neoblaver que representa l'Abelard vol que la llengua es diga valencianocatalana tant a València com a Barcelona, com a Andorra, etc.... Això és al meu entendre un despropòsit. Ara, la proposta de l'Abelard és totalment democràtica i si totes les parts (polítics, universitats, etc....) es posen d'acord s'harurà d'acceptar, però per ara el món acadèmic no ho accepta i el món polític tampoc. El gran problema de tot això és que si s'aconsegueix que la llengua es diga oficialment "valencianocatalana", els malloquins voldran que es diga "mallorquinocatalana", els tortosins, "tortosinocatalana", etc... etc... per això mateix em sembla un despropòsit.

El millor és que tot quede com està ara: Català al món acadèmic i a l'exterior i valencià al País valencià per a coses oficials fins que no governe un partit que canvie l'Estatut i dignifique la nostra llengua amb el nom que li correspon: català.

Última edició per Llenguacatalana (21-11-2007 13:14:51)

Desconnectat

 

#7 21-11-2007 14:01:21

LoReGnE
Expulsat

Re: Soc nou en el foro

Per el que vec molts valencians d´açi digueu defendre el catala per la simple rao de que si defeneu les normes d´el Puig simplement el valencia deixapareixeria a favor del castella i atres que diuen defendre el catala perque es l´unica llengua en els hipotetics paissos catalans. Ara be, vist lo que heu ficat no compartixc la vostra forma d´entendre el idioma valencià lo que es innegable es que tant el valencia, com el català son dos llengues molt paregudes pero no iguals ni la mateixa, igual que el gallego i portugues son molt paregudes pero no iguals ni la mateixa es la meua opinio. Yo recorde ara en referencia a les illes Balears com mon uelo s´en va anar a cumplir el servici militar obligatori a Mallorca i es va ensenyar a dir a algunes frases en mallorqui pues be molts anys despres yo era xicotet a mi em parlaba a veguaes en mallorqui i no li entenia ni PAPA no se crec que aixo es algo significatiu.

PD: La duda ya ma quedat resolta, pero no compartixc els vostres ideals aixo crec que ya a quedat reflejat, de totes formes gracies a tots per a verme respost a la meua pregunta i per el respecte que meu donat es d´agrair.Gracies i salut!

Desconnectat

 

#8 21-11-2007 14:10:50

LarsenAlacant
Membre

Re: Soc nou en el foro

LoReGnE, si de veres d'interessa el valencià, mira per què es van crear les normes del Puig i les de la RACV. Per la simple tonteria de diferenciar-se del català, cosa que sempre ha estat ajudada de diferents formes des de Madrid. Això faria que pensar. Obviament és necessari que les llengues es codifiquen, però és seriosa les normes del Puig? Tu creus que com a Alacantí jo entenc que significa "manco, puix, ad/ab, ne" i més paraules? Doncs no. Però obviament parlem el mateix idioma, no?

Bé, sobre lo de les illes balears...serà que Menorquí és una llengua diferent al Eivissenc i al Mallorquí, per què jo conec a gent que és d'Eivissa, i van estar amb Menorquins d'un poble molt xicotet, i no l'entenien fins passats uns 2 dies, i ningú diu que Menorquí no és Mallorquí o Balear.

Per cert, una llengua no es basa en "es que no entenc que em diuen els catalans". Per a diferenciar una llengua de altra, s'apliquen uns criteris com observar la història d'eixa llengua, on ha nascut, com, com es composa, morfosintaxis, léxic, etc. Obviament com a valencians hi han paraules que no tenim en comú en català, al igual que com a valencià del sud mai he dit ni diré manco, puix o aforrar, paraules que vaig llegir a blavers de València o rodalies (com no) que allà si s'utilitzen, però ací no.

Els idiomes, ho decideixen els filolegs, i no els politics, i es diga català, bacava o Pere, catalans valencians i illencs parlem un mateix sistema idiomatic, amb els trets locals que vulgues, però lo mateix. I això no significa que siguem catalans, com molts diuen (digeu?)


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#9 21-11-2007 14:16:30

Llenguacatalana
Expulsat

Re: Soc nou en el foro

Loregne. Si ja tenies una opinió feta, per què preguntes?. Tot el que expreses és absurd. Possiblement no entengues a molts andalusos quan no parlen el castellà estàndard, és per això l'andalús un altre idioma?. Si no entens el mallorquí és perquè tens un nivell molt baix de la llengua catalana. Si entens sinònims de paraules castellanes que no es diuen a tot Espanya és perquè tens un nivell alt del castellà perquè els castellans ja han cuidat això. Per això en castellà un de Madrid no diu que "chiquillo" no és castellà pequè eixe sinònim no es diu a Madrid, i així tots els espanyols entenen "chiquillo", "niño", "muchacho", "nene", "chico",  "zagal", etc... Ara, un valencià amb un nivell baix de la llengua no entén "al·lot", "noi". "nen", etc... La nostra llengua igual que en castellà té sinònims i no tots els sinònims es diuen a tot el territori igual que tots els sinònims castellans tampoc es diuen a tot el territori espanyol.

Al·lot, xicot, xicon, nen, nano, xic, xiquet, noi, etc... són sinònims i diminutius. La nostra llengua seria molt pobre si només tingueren "xiquet" com voleu vosaltres espanyolistes. Ara, això no significa que tots els sinònims siguen d'ús habitual a València igual que "zagal" no es diu a Madrid i a ningú si li acut dir que com que no es diu a Madrid no és castellà. Doncs això perquè un de Barcelona diga noi i un de València diga xiquet no significa que siguen llengües diferents, són sinònims.

Última edició per Llenguacatalana (22-11-2007 00:31:29)

Desconnectat

 

#10 21-11-2007 14:49:55

Re: Soc nou en el foro

El llenguacatalana sempre ficant la cullerada...

LoRegne, dis-me una cosa, eres nacionalista valencià??
Si ho eres, aleshores tu i Sogorb sou els unics blavers nacionalistes que conec (personalment no està clar), i això que en conec un fum. Això que em demostra? que el blaverisme es espanyolisme.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#11 21-11-2007 15:31:29

Llenguacatalana
Expulsat

Re: Soc nou en el foro

Gandia, és que jo no tinc pèls a la llengua i mai seré ambigu per tal de convènçer ningú. Jo només dic les coses tal i com són, no intente manipular la veritat per tal d'aconseguir que els blavers accepten que la seua llengua és el català. Ja està demostrat que per molt que li diguem al català valencià i fins i tot utilitzant localismes, no aconseguim que el blaveram deixe d'opinar com opina, ni aconseguim que deixen d'escriure i parlar sempre en castellà. La norma de l'AVL ja és prou pròxima al secessionisme, i ni amb aquestes aconseguim que el blaveram vulga la llengua pròpia de València.

Desconnectat

 

#12 21-11-2007 17:48:36

Re: Soc nou en el foro

La realitat del país valencià no es: Catalanisme vs Blaverisme, és Nacionalisme/independentisme vs Espanyolisme, i l'espanyolisme ve representat pel blaverisme.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#13 21-11-2007 18:30:58

LarsenAlacant
Membre

Re: Soc nou en el foro

"La norma de l'AVL ja és prou pròxima al secessionisme, i ni amb aquestes aconseguim que el blaveram vulga la llengua pròpia de València."

Per què com ja sabem, la majoria del blaveram és un semi-regionalisme valencià que volen valencia dins de espanya. Això si, tot el PV que siga igual que rodalies de valencià, i això mai ha quallat per què a les comarques d'Alacant no s'estila això de "falles, l'alqueria, la barraqueta, la taronja,l'horta i la paelleta"

Cada vegada estan les coses més clares, i a nivell de partits, més encara. CV amb el PP. La llengua per a fer bonico i prou.


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#14 21-11-2007 19:51:18

Rogeta
Membre

Re: Soc nou en el foro

Lo Regne, quants anys tens?
Tu, l'assignatura de Valencià per les faltes que comets l'hauràs suspesa, vitat? Explicar-te el per què uns diuen que parlen una cosa i altres altra, ja ha quedat palés que amb gent com tu és bufar en caldo gelat. Però si filem com ho has fet tu, en que et deien frases en mallorquí i no en pillaves ni una, trobe que Llengua Catalana, t'ho ha explicat ben clar.
Si ens remetem a la llengua castellana, a Espanya diuen fer autosptop i a Cuba diuen fer botella. A que si ara ve un cubà a Madrid i diu fer botella, no l'entendrien? Doncs amb el valencià igual.
Continuant amb el teu argument, al meu poble al cuc de terra li diem ambuderó, mentre que a la Ribera li diuen llambrígol, i estem mooolt prop, i si tirem cap al nord ens diran que s'anomena llambric. Aci, (referint-me a l'espai geogràfic de la comarca de l'Horta), diem "marcar"  quan telefonem, i a Castelló diuen picar.
Si vols et puc posar milres d'exemples més però trobe que com he dit, obrirt-e els fulls envers açò seria bufar en caldo gelat.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.