• Inici
  •  » Noticies
  •  » Publicació on line del llibre "Història de la senyera al País Valencià"

#1 28-01-2012 21:53:55

Webmestre
Administrador

Publicació on line del llibre "Història de la senyera al País Valencià"

Benvolguts amics:

Tenim el gran plaer i la gran satisfacció de publicar en línia el llibre Història de la senyera del País Valencià, de l'erudit valencià Pere Maria Orts i Bosch. Degut als requisits informàtics de la web, l'hem hagut de dividir en dos parts:

Història de la senyera del País Valencià (1ª part).

Història de la senyera del País Valencià (2ª part).

El llibre Història de la senyera al País Valencià de l'erudit valencià Pere Maria Orts, publicat en 1979, és un complet estudi vexil·lològic i heràldic sobre quina és la bandera autèntica i veritable del País Valencià, d'ençà de la seua conquesta per Jaume I en el s. XIII. Les conclusions que treu Orts són que la bandera del País Valencià no pot ser altra que el distintiu quatribarrat, propi dels comtes de Barcelona primer, i dels reis de la Corona d'Aragó després.

La data de la publicació d'aquest detallat estudi (1979), coincideix d'altra banda amb l'època en què la discussió sobre els símbols era més patent al País Valencià, per la qual cosa podem dir que aquest llibre fou prou polèmic des del principi. Potser, però, la part més polèmica d'aquest llibre siga la que demostra que la franja blava de la bandera de la ciutat de València fou un afegit de finals del s. XIX, i que la bandera original de la ciutat de València també era una bandera quatribarrada. Això molestà als blavers primer, i després als moderns neoblavers.

Com veureu, el llibre en si és una joia, tant per la rigurositat i detall amb què exposa el seu contingut, com per l'abundant material gràfic que il·lustra i al mateix temps corrobora el que diu el llibre.

Aquest llibre per desgràcia no ha estat reeditat d'ençà de la seua primera publicació en 1979, i costa un tant de trobar en llibreries i biblioteques. Per això estem especialment satisfets de fer-lo accessible en línia.

I això, a més de per la seua qualitat intrínseca que estem remarcant, perquè aquesta temàtica de la bandera de la nostra terra no deixa de ser actualitat.

Els blavers oficialitzaren la bandera blavera d'ençà de 1980: A través del terrorisme blaver i a través de les fosques maniobres que féu l'ex-president del Consell Pre-Autonòmic Monsonís, primer per a autoimposar-se com a president després de la dimissió d'Albinyana, i després per a imposar la bandera blavera.

Més lamentable va ser l'actuació del PSOE valencià llavors, cedint davant de les forces reaccionàries en aquest tema, i no fent res al llarg dels 12 anys que governaren a la Generalitat Valenciana respecte a això.

I el més lamentable, en fi, és la posició d'alguna pseudo-nacionalistes, a.k.a. neoblavers, que justifiquen modificar la història i les dades objectives perquè, diuen ells, calen vots i poder, i això ho justifica tot. M'estic referint, i vaig a donar noms concrets, a un sector minoritari del BNV, però per desgràcia amb massa influència, i ja sabeu qui són: Pepe Chesa, el seu ninot Enric Morera, Pere Fuset (vell conegut de la nostra web, veritat Peret?), els prohoms de la misteriosa Fundació Josep Lluís Blasco (han eixit a la llum els noms de Pere Mayor i Joan Mansanet, dos personatges que fracassaren estrepitosament en política), etc.

Doncs no senyors: El poder i la poltrona que sembla que cerquen desesperadament no ho justifica tot. Altramement, si això volen, doncs que se facen del PP o del PSOE.

Ser nacionalista implica ser fidel a les teues arrels, al teu poble, a la teua història. I això no se pot canviar segons interessos. La bandera històrica de l'antic Regne de València és la que demostra aquest llibre que és.

Esperem, en fi, que aquest llibre tan meravellós vos agrade i que gaudiu amb la seua lectura.

Webmestre.

Desconnectat

 

#2 28-01-2012 22:37:12

Webmestre
Administrador

Re: Publicació on line del llibre "Història de la senyera al País Valencià"

Per cert, pels qui no coneixeu el seu autor, Pere Maria Orts, ací teniu un resum biogràfic seu que es pot trobar a la Wikipèdia.

També ha estat una figura denigrada per blavers i neoblavers.

Aviat esperem fer-li una entrevista a aquest venerable erudit valencià, que penjarem a la web.

Desconnectat

 

#3 04-02-2012 23:29:44

Almogaver.cat
Membre

Re: Publicació on line del llibre "Història de la senyera al País Valencià"

La veritat es que vostra web ens es vital per els que no hem viscut de primera ma, els esdeveniments i el joc brut del Blaverisme,per que tinguem una idea de lo molt que ha patit el País Valencià enfront del Colonialisme d'Ejpanistan i mal nascuts Cipayos col·laboracionistes.
Moltes mercès www.Antiblavers.org , per la vostra impressionant llavor de divulgació.

Última edició per Almogaver.cat (04-02-2012 23:32:44)

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Noticies
  •  » Publicació on line del llibre "Història de la senyera al País Valencià"

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.