#1 23-05-2011 18:25:26

VINARÒS
Membre

ERPV 7% en Vinaròs

Entra en l´ajuntament de Vinaròs

Desconnectat

 

#2 23-05-2011 21:54:28

Webmestre
Administrador

Re: ERPV 7% en Vinaròs

També vull felicitar ERPV per aquests resultats, a més en una de les ciutats més importants del PV.

Però m'agradaria fer una reflexió en veu alta sobre les comarques del nord, que un amic meu i jo sovint fem. Està més que clar que aquestes comarques són les més "catalanistes" per així dir-ho, de tot el PV. Però llevat de les dos Planes, el nacionalisme polític és residual en aquesta zona. I ho podem veure en que en molts pobles i poblets d'aquestes comarques (els Ports, Alt i Baix Maestrat, Alcalatén), sols es presenten PP i PSOE.

Per què no s'implanten amb més força partits nacionalistes com BNV o ERPV?

Contesta'm tu, Vinaròs, o algun d'aquestes comarques.

Desconnectat

 

#3 24-05-2011 20:16:49

VINARÒS
Membre

Re: ERPV 7% en Vinaròs

És cert el que comentes, en aquestes comarques el nacionalisme polític és residual.
Ningú qüestiona, lògicament, la unitat de la llengua, la quatribarrada es pot veure amb plena normalitat a festes, balcons, etc i també et diré que molt majoritàriament la gent és seguidora del Barça, com a exemple. Dit això, aquestes realitats no són condició suficient, encara que ho pogués parèixer, per a existir un sentiment nacionalista.
Les comarques del nord de Castelló estan formades per poblets molt menuts i molts d´ells aïllats, p.e. la comarca dels Ports, i en aquests poblets els problemes són uns altres. De fet et diria que els problemes, si els tenen (es respira molta tranquilitat), venen de València i no de Madrid (carreteres comarcals en mal estat, centres sanitaris allunyats, etc).
La gent pensa que els diners que arriben a València se´ls queda València, els pocs que sobren els fan arribar a Castelló i simbòlic és el que arriba més al nord.
A més no s´ha de perdre de vista que és territori de Don Carlos i com a tal el règim que impera és el caciquil. Poblacions com Sant Jordi o Peníscola guanyen les eleccions 8 a 1, ó 9 a 1 al PSOE.
Aquí tot el món li deu favors a Don Carlos, la població és menuda i ha sabut col.locar estratègicament als seus vassalls.
Per altra banda, en els poblets viu gent molt major que no té cultura nacionalista i els joves normalment o emigren a altres poblacions com Castelló i es dilueixen o segueixen en els pobles conreant el camp i allunyats dels problemes terrenals.
També s´ha de tenir en compte que històricament han sigut territoris carlistes.
Jo crec que l´interior de Castelló és molt paregut al que passa a Galícia (poblacions menudes on tot el món parla gallec però vota a Fraga i és sent espanyola).
També suposo que com a poblacions menudes i, cada cop no tant, però aïllades han passat molts d´anys veient TVE i les copes del Madrid...
No´he intentat amb aquest raonament criticar en absoluta la forma de ser de la gent d´aquestes comarques (Dèu em salve) simplement he intentat explicar la realitat que jo veig.
Cas apart és Vinaròs... on la gent és prou rebel, però aquesta manera de ser no és extrapolable ni a Benicarló.
Per cert, com a dada curiosa i per a que la gent es faça una idea de molts cops el que representa una frontera administrativa dir que en la població veïna d´Alcanar amb uns 5000 habitants (5 kms al nord de Vinaròs i població Catalana) governa ERC amb majoria absoluta amb 8 regidors.

Salutacions

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.