• Inici
  •  » Debat general
  •  » Duran i Lleida reconeix que el terme "països catalans" és un error.

#1 25-02-2011 22:18:36

Pendrach
Membre

Duran i Lleida reconeix que el terme "països catalans" és un error.

Hola tots i totes.

Vos dic que el president de la Unió i el portaveu CiU al congrés espanyol, Josep Antoni Duran i Lleida, després de defensar l'emissió de la TV3 al País Valencià, ha reconegut que el terme "països catalans" és un error molt greu i diu que el seu soci BLOC no vol saber res d'aquest terme.

Llavors, com podem anomenar la nostra unitat cultural? Països Cabaves? Mare Nostrum? Ibèria? Romanç o Països Romanços? Països Llemosins? Occitània (si unim als països occitans i compartim dues senyeres sense cap problema)?


Som valencians naturalment,
som catalans nacionalment,
som aragonesos històricament,
som occitans culturalment
i som europeus democràticament.

Desconnectat

 

#2 25-02-2011 23:03:59

Webmestre
Administrador

Re: Duran i Lleida reconeix que el terme "països catalans" és un error.

Duran i Lleida és part del grup de gent, que crec que una volta vaig criticar, que parla català occidental, i que abandonen eixe dialecte per a parlar català central.

Això ja ho diu tot sobre ell.

Desconnectat

 

#3 26-02-2011 11:50:31

TirantLoNegre
Membre

Re: Duran i Lleida reconeix que el terme "països catalans" és un error.

El Duran sempre a anat a la seva, però CiU com a Partit fa polítiques Pancatalanistes. Mireu a Intereconomía com estan de cabrejats amb l´última ambaixada catalana a Perpinyà:

intereconomía escrigué:

http://www.intereconomia.com/noticias-g … o-20110202

Mas impulsa la 'embajada' en Perpiñán tras haber clamado contra el despilfarro...


...Efectivamente: una resolución del Diario Oficial de la Generalidad de Cataluña (DOGC), que es el BOE catalán, con fecha del pasado 28 de enero, establecía el nombramiento del señor Jean François Gauby como director de la Casa de la Generalidad en Perpiñán.

En realidad, este cargo fue una invención del último mandato de Jordi Pujol, que creó esta suerte de embajada en Perpiñán en febrero de 2003 para promocionar la fantasiosa demarcación nacionalista de los Països Catalans y exportar la noción de nación catalana a otros países del mundo. El primer tripartito, que accedió al Govern a finales de ese mismo año, no hizo sino profundizar en esta empresa y ampliar su dotación pública, inaugurando despachos en París, Londres, Buenos Aires, Nueva York y Rabat, entre otras ciudades, con Josep Lluís Carod-Rovira de inspirador plenipotenciario de este cuantioso despilfarro con ribetes antiespañoles. El mismo Carod, por cierto, que pactó en secreto en Perpiñán con ETA una tregua exclusiva para Cataluña.

Era de prever que el nuevo president abundara en la misma línea desde que ratificó en su puesto a la número dos de Carod-Rovira, Roser Clavell...


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#4 26-02-2011 21:53:53

Pendrach
Membre

Re: Duran i Lleida reconeix que el terme "països catalans" és un error.

Pense Pompeu Fabra fou qui va utilitzar el terme Països Catalans quan està parlant de la unitat de la llengua, no pas la unitat política ni ideològica.

Així funciona com el de Commonwealth of Nations ja que moltes nacions angleses independents tenen un estat propi i defensen la unitat lingüística, tal com veiem en la pàgina, escrita en anglés i ben explicada:

http://en.wikipedia.org/wiki/Commonwealth_of_Nations

Tot això passen igual als Països Castellans (Hispanidad). Tinc coneguts que són de les Illes Canàries també són independents, però, encara que defensen el seu dialecte, accepten la unitat lingüística i Espanya Plural. Ells saben que el català i el valencià són la mateixa família, com el canari amb el castellà. Tots els castellans fins els partits blavers (inclusivament la Intereconomia) també saben que el català i el valencià són mateixos.

Sens dubte, el terme Països Catalans és allò que enutja molt als castellans nascuts en la nostra terra, i als valencians, als illencs i,també, els principatins que tenen una íntima relació amb aquells castellans com parents o amics. Principalment, tots ells confonen el terme PPCC amb la unitat ideològica i, fins i tot, l'autoodi i la catalanofobia encara està de moda.

Última edició per Pendrach (26-02-2011 21:55:54)

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Debat general
  •  » Duran i Lleida reconeix que el terme "països catalans" és un error.

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.