#1 12-10-2010 23:43:34

Webmestre
Administrador

La predicació i la croada

El gran Ramon Llull tingué al llarg de sa vida una obsessió vital: Convertir l'islam. Per això ideà un sistema autènticament genial, on tractava d'explicar les veritats fonamentals de la fe cristiana, en especial dos misteris: L'Encarnació i la Trinitat.

El seu sistema fou tan genial i meravellós, que, entre d'altres coses, se'l considera un precursor de la informàtica. De fet, els moderns ordinadors el que fan bàsicament es "ordenar" i combinar dades, i això és el que feia el sistema lul·lià, amb construccions tan genials com aquesta:

http://www.labirintoermetico.com/12ArsCombinatoria/figura_X_MOG_big.gif

Això unit a algunes idees audaces, com l'aliança amb els mongols, que hagueren estat un aliat importantíssim per a derrotar l'islam.

No obstant, els repetits fracassos en el seu intent de convertir infidels, enduriren progressivament la postura de Llull, fins que al final proposà una altra idea no menys audaç: Combinar la predicació amb la croada.

Al País Valencià, des dels anys 80, hi ha un grup de nacionalistes, coneguts com la "tercera via", o també el neoblaverisme, que pretenen acostar-se als blavers. La idea és bona, sempre que no se creguen ells en possessió de la veritat absoluta, o es creguen que és l'únic camí que se pot fer, com fan els neoblavers actuals.

No obstant, sembre hi haurà, pel que sembla, un nucli dur, violent i agressiu en el blaverisme (GAV, JJGAV, Yomus), que usen la violència (perquè per les bones no poden conseguir res), i que sempre repeteixen la cançoneta de que ells són els "valents" i nosaltres no.

Front a aquesta gent, crec que no valen terceres vies ni intents de conciliació. Usant la terminologia lul·liana, sols val la croada pura i simple.

Confie que el lector entendrà, i no calen més explicacions.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.