#1 24-07-2009 22:30:53

DK-PV
Membre

Blaverisme i evangelisme

Hui miran a la pagina d´humor anomenada "valenciafreakdom", he tornat a vore en el foro una xerrada sobre evangelistes i protestantisme.
La gracia es  que mo m´ha sorpres que els blaveros es senten atrets per luteranisme. Nosaltres la majoria dels valencians (encara que n´hi hagi molts ateus i agnostics) hem siguts criats a una societat d´influencia cristiana-romana; encara que molts no siguem practicants o no hi creiem, aquesta influencia ens ha arrelat en la forma de vore la societat. Per aixo vull parlar del protestantisme i el calvinisme, encara que n´hi haga coses en les quals jo i molts altres estiguen d´acort, com que l´esglesia ha de tindre vot de pobressa, ni hi ha coses en l´ideologia luterana que no coneix molta gent, en les quals estic completament en desacort i espere que ara ho veieu tots vosaltres.
No soc molt coneixedor del món lutera pero no hi ha una cosa que ha influenciat tots els paissos que van passar a l´orbita protestan; el protestan no creu com nossaltres que hem sigut criats en l´orbita cristiano-romana en la pietat cap els altres, ja que per a les Deu jutja no per les bones obres dels homens sino per la seua fe. Per a ells si una persona pateix una malatia greu o un accident, aquest ha sigut un castic de Deu i per tant aquesta persona no mereix l´ajuda dels altres fins que no s´arrepentisca del seu pecat.. Aço xoca completament amb l´idea que els que hem estudiat en un colegi religios (encara que despres ens pasem la vida critican l´esglesia catolica) teniem de Jesus, que sempre ens ha ensenyat en les classes que erem petits i en les qual l´imaginavem com un home que  ajudava a tot el mon sense importar el pecat que hagi fet.
Els paissos d´orbita luterana despres d´haver aceptat la reforma van deixar coses com l´ajuda als pobres en manys de l´estat i no de l´esglesia i per tant el estat soltava molt menys diners que soltaben les congregacions cristianes d´ajuda als pobres que son molt caracteristiques en l´historia del nostre Pais (com les Carmelites, la congragacio de Sant Vicent de Paul,....). Fins i tot els primers hospitals d´aquells paissos el paper d´infermera que aci era caracteristic de les monjes, alli era realitzat per dones de pressidi per rebaixar la seua comdemna. Encara que aquet fet en concret, va fer avançar la societat, ja que al alliberar-se l´idea de que als malalts els tenien que curar monjes, va permetre en el segle XIX crear gracies a Florence Nightingale, la figura de l´infermera professional moderna, permeten que les persones que volien tindre cura de la societat, fer-ho a traves d´una professió remunerada i no com a membres d´una congregació religiosa.
Tornan al tema de l´ideologia luterana, hem vist que aquesta s´oblida de la "pietat", cosa que va crear societats extremistes com la dels antics puritans nord-amercans, que podem vore a libres com "La lletra Escarlata" o "Les bruixes de Salem", en les quals imperava la por i l´odi cap a tot qui no pense com ells.
Aquestes últimes son idees molts caracteristiques del blaverisme com l´odi a tot el que no pensi com ells anomena-lo catalaniste (per anomenar catalanistes al PP n´hi ha que tindre nassos), la por cap a l´influencia catalanista buscan conspiracions on no hi han com tots els filolegs del món estan comprats pels catalans (fotre, si que te diners la generalitat catalana i pel que sembla tots els filolegs son uns avars)...
Per tant l´idea de que n´hi hagen evangelistes puritans als blaveros no em sembla res estranya, ja que comparteixen certes caracteristiques en comú. Ells no pensen com fem nosltres sobre els blaveros consideranlos ovelles perdudes atrapats en l´ignorancia més estupida i les mentides del espanyolisme més ranci, als quals hem d´il.lustrar amb la veritat per salvar-los de la gran mentira de que necessitem un traductor per parlar amb la gent del Principat i les Illes ( i la gracia es que malgrat el poquet valencià malparlat que saben, entenen perfectament el català de catalunya i el valencià correcte, pero no els arriba al cap que saben parlar-lo i entendrelo, per que sino no es pasariem el dia buscans conspiracions a les webs en català i clavan-se en foros en català).
Ells pensen en nosaltres com els nazis alemanys, com un problema a eliminar i silenciar, negan inclus l´historia i la llengua de "l´enemic" (per ells historia del principat no ha existit mai i el catala es un simple dialecte barceloni d´un grup de parlars que ni tan sols formen una llengua).
Per sort cada vegada mes gent s´adona del seu feixisme i de la seua ideologia d´extrema dreta que els fa anar de la ma de grupets com "espanya 2000"(que son el numero de persones del seu partit que calen per arribar al coeficient intel.lectual normal).

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.