• Inici
  •  » Noticies
  •  » Publicació en línia del "Psalterium alias Laudatorium" d'Eiximenis

#1 08-03-2009 19:18:14

Webmestre
Administrador

Publicació en línia del "Psalterium alias Laudatorium" d'Eiximenis

Benvolguts amics:

L'investigador que ens està trametent material de Francesc Eiximenis ens acaba d'enviar aquesta vegada una versió d'una obra d'Eiximenis ja publicada: el Psalterium alias Laudatorium. Podeu gaudir d'ella a la galeria (en la secció que hem obert dedicada a Francesc Eiximenis):

http://www.antiblavers.info/galeria/thu … p?album=14

Entre 1404 i 1408 Francesc Eiximenis anà elaborant una bella col.lecció d’oracions en llatí coneguda com a Psalterium alias Laudatorium. Les primeres d’aquestes oracions les dedicà a Berenguer de Ribalta, bisbe de Tarassona (Aragó). La col.lecció final definitiva se la dedicà a Pero Martines de Luna, el papa aragonès d’Avinyó Benet XIII. La col.lecció final consta de tres-centes quaranta-quatre oracions dividides en tres cicles oracionals.

Com veureu, aquesta és la primera volta que presentem un llibre escanejat. Aquesta edició que presentem va ser feta en 1988 a Toronto (Canadà) pel Pontifical Institute of Medieval Studies (Institut Pontifici d'Estudis Medievals), i va còrrer a càrrec de l'estudiós suís-canadenc Curt Wittlin, qui va transcriure l'obra i en va fer l'edició crítica, a banda de la introducció (en anglès) i els apèndixs. Segons ens ha indicat l'investigador que ens està trametent aquest valuós material, aquest estudiós suís-canadenc, responsable d'aquesta edició, ha autoritzat la publicació en línia del llibre.

Estem molt contents de poder oferir tantes obres en línia d'aquest gran escriptor, Francesc Eiximenis, que com ja hem dit, entre d'altres coses, simbolitza a la perfecció la relació entre el País Valencià i el Principat de Catalunya. I a més era un patriota i si visquera hui, de ben segur que estaria en el bàndol antiblaver.

Webmestre1.

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Noticies
  •  » Publicació en línia del "Psalterium alias Laudatorium" d'Eiximenis

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.