#21 02-12-2008 12:14:23

Curial
Membre

Re: Un xicotet qüestionari

No es pot jutjar el passat amb una perspectiva actual, això es diu presentisme.

Jo crec que es poden reivindicar certes figures en base a la seua importància històrica. Obviament que en el contexte actual en el que estem, no reivindiquem coses que feren. Per exemple Jaume I ho reivindiquem com a figura històrica i element cultural. Però no es que vullga fer el que feu ell en la seua época (al menys no lo de anar conquerint territoris)... ara bé, no el puc jutjar desde la meua perspectiva, en eixa época era senzillament lo normal d'un rei.


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 

#22 02-12-2008 14:10:32

almogaver
Membre

Re: Un xicotet qüestionari

Gandia, efectivament és així com has dit, jo no estic culpant a una sola persona pels fets passats, ni de bon tròs, per a mi és simplement una més, de tantes que hi han hagut, per contra soc de les persones que crec en Deu però mai en l'església per tot el que ha comportat, el respecte mai ha faltat ni als uns, ni els altres.
Respecte a Curial, crec endevinar en les seves paraules, el reivindicar certs personatges per la seva importància històrica, doncs bé, no podia estar més d'acord amb ell, el fet de reivindicar la figura de Vicent Ferrer, realment com fou i no com en molts casos ens volen fer veure, és reconéixer la catalanitat d'aquest personatge que va tindre una transcendental importància al nostre País, i a tota la Nació Catalana.
Precíssament, aquest seria una de les coses que durant la transició l'esquerra tant nacionalista com espanyola van deixar de costat, junt a d'altres coses que a la meva manera de pensar mai s'harien d'haver deixat, doncs per aquest fet, estan en mans de las dreta i el mon valencianero blaver, i són peces molt importants per a deixar-les a les seves mans.

Desconnectat

 

#23 02-12-2008 15:12:59

PALAMOS
Membre

Re: Un xicotet qüestionari

Hi han enquestes que han sortit ara de diverses consultes que auguren la NO representació ni a l'alcaldia ni a la generalitat de catalunya dels "nostres blaveros" (Ciutadans), jeje tant debó!
Diuen que CIU pujarà. ERC, IC-V I PSOE baixaràn una mica, la qúestió es que a Catalunya el Pp mai passi de la 4ª o 3ª força política.


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.