#1 02-06-2008 14:19:43

LarsenAlacant
Membre

Més de 70.000 xiquets han participat al X Premi Sambori

MÉS DE 70.000 XIQUETS I XIQUETES HAN PARTICIPAT EN EL X PREMI SAMBORI

http://fev.link-siti.com/spaw/images/reduida.JPG

Dissabte 31 de maig, s’han lliurat els guardons de l’última fase del Premi Sambori i del V Concurs Universitari de Narrativa al Paranimf de la Universitat d’Alacant davant d’un aforament de més de 500 assistent en un acte farcit d’aplaudiments i d’actuacions musicals i teatrals.

“El millor regal per a celebrar els 10 anys del premi escolar de literatura en valencià ha estat la participació, eixos 70.158 xiquets i xiquetes que han escrit amb il•lusió, sense oblidar el gran treball de tot el professorat, que és la base del Sambori”, ha explicat Josep Chaqués, president de la Fundació Sambori.


L’any passat la participació ja va ser espectacular amb la presentació de més de 63.000 treballs, enguany s’ha batut un nou rècord amb un augment de més de 7.000 narracions escrites en valencià per xiquets i xiquetes de totes les nostres comarques. Aquest balanç situa el Sambori en el premi literari de major participació a Europa. A l’acte ha assistit Ignasi Jiménez, rector de la Universitat d’Alacant, que ha destacat la vàlua del Sambori i ha mostrat l’orgull que suposa per a la Universitat acollir el lliurament d’aquests premis. Han estat molts els representants d’entitats sensibilitzades amb la normalització i promoció del valencià els qui han estat presents en l’acte des de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua fins a Escola Valenciana, amb la presència de Diego Gómez, el president de l’entitat.

El lligam entre el Sambori i Escola Valenciana és molt estret ja que el Premi Sambori va nàixer l’any 1998 i va ser una iniciativa impulsada des d’Escola Valenciana per a promoure i difondre l’ús del valencià dins l’àmbit educatiu, a més d’incentivar la creativitat artística i imaginativa de les xiquetes i xiquets valencians. L’any 2004, donat l’èxit del certamen, Escola Valenciana, juntament amb altres entitats, va crear la Fundació Sambori des de la qual s’impulsen els premis.

Dels vora 8.000 xiquets i xiquetes que van presentar obres en la primera convocatòria fa 10 anys s’ha arribat a més de 70.000 treballs presentats en aquesta edició, superant totes les expectatives de participació.

El Premi Sambori va adreçat a l’alumnat de centres educatius d’Educació Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius del País Valencià. S’atorguen premis col•lectius i individuals a cada nivell d’Infantil ( 3, 4 i 5 anys); tres premis amb possibilitats d’accèssits a cada cicle de Primària i de Secundària; el mateix passa amb Batxillerat i Cicles Formatius. En total s’han atorgat 28 guardons dels quals tres els han rebut alumnes nouvinguts que demostren que el valencià és una perfecta eina d’integració.

D’altra Banda, el V Concurs Universitari de Narrativa ha comptat amb la participació d’un centenar d’obres d’alumnat de les 5 universitats públiques valencianes. La Fundació Sambori edita els treballs guardonats, per això ha creat el Club Sambori, amb la intenció que els subscriptors reben anualment els títols del catàleg de publicacions i aconseguir així que els llibres arriben al màxim d’escoles, instituts, biblioteques, associacions i particulars.


Font: http://fev.link-siti.com/modules.php?na … mp;sid=884


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.