#1 08-05-2008 14:16:51

LarsenAlacant
Membre

Lleida: Despenjament d'altra bandera espanyola

http://barcelona.indymedia.org/usermedia/image/1/abans.jpg
http://barcelona.indymedia.org/usermedia/image/4/banderafranki.jpg
http://barcelona.indymedia.org/usermedia/image/5/desdebaix.jpg
http://barcelona.indymedia.org/usermedia/image/4/dospancartes.jpg
http://barcelona.indymedia.org/usermedia/image/10/Treient-la.jpg

L’acció s’ha realitzat, seguint la jornada de lluita convocada arreu dels Països Catalans pels col•lectius SAT (Solidaritat Antirepressiva de Terrassa) i Rescat (Col•lectiu de suport als presos i preses polítiques catalanes). L’objectiu, és mostrar la solidaritat amb un jove de Terrassa, Francesc Argemí, Franki, que és apunt d’ingressar a presó acusat d’ultratges a Espanya, atemptat a l’autoritat i desordres públics. Els fets es remunten a la festa major de terrassa del 2002, quan es va realitzar una cercavila per denunciar la presència de les banderes espanyola i europea a l’Ajuntament. Un cop allí, es va intentar despenjar i quatre policies municipals van carregar violentament amb el resultat de gent per terra i set persones ferides, però sense cap identificació ni detenció policial. Mesos més tard, la fiscalia acusà dos nois, i el jutge –ex-fiscal militar durant el franquisme- va condemnar a 1 any i 6 mesos de presó a un i a 2 anys i 7 mesos en Franki. Com a conseqüència, en Franki ingressarà a presó al tractar-se d’una sentència superior a dos anys.

La decisió ha estat totalment arbitrària, fins al punt en què a les declaracions prèvies un dels policies municipals que va assenyalar al Franki, va confessar que no podia afirmar que es trobés a la cercavila. Els fets doncs, no han estat mai provats i s’ha tractat d’un judici polític.
Davant la sentència, que suposa l’ingrés a presó del nostre company, denunciem la incongruència, contradicció i des-proporcionalitat de la resolució, que té per intenció desactivar les lluites socials i polítiques i desmotivar a totes les persones actives, solidàries i compromeses, com en Franki.

Solidaritat Franki de Terrassa!
Aturem l’ingrés a presó!


Assemblea Antirepressiva de Ponent (aap)
Lleida, 7 de maig del 2005


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.