#1 10-04-2008 18:23:16

amunt
Membre

El no d’Esquerra a la investidura de Zapatero

El no d’Esquerra a la investidura de Zapatero és un no al retorn del felipisme al PSOE

Els diputats d'Esquerra al Congrés han votat aquest migdia en contra de la investidura de José Luís Rodríguez Zapatero com a president del Govern espanyol. El portaveu d’Esquerra al Congrés, Joan Ridao, ha explicat que ‘el no d’Esquerra a la investidura de Zapatero és un no al retorn del PSOE al felipisme’. El candidat a la presidència de l'executiu estatal no ha obtingut la majoria absoluta en la primera votació celebrada avui al Congrés dels Diputats, obtenint 168 vots a favor, 158 en contra i 23 abstencions, i divendres s'haurà de sotmetre a una segona votació del ple de la cambra baixa espanyola.

El portaveu d'Esquerra al Congrés, Joan Ridao, ha explicat que ‘Esquerra arribava a la sessió d’investidura propera a l’abstenció, conscients de la legitimitat que les urnes van atorgar al candidat a la presidència del Govern espanyol el passat 9 de març, però en el decurs del debat d'ahir Zapatero va evidenciar que prefereix a Esquerra a un racó del ring’.

El portaveu d’Esquerra al Congrés ha denunciat que ‘l'Espanya plural de Zapatero ha passat a ser ara unida i diversa' i ha alertat del ‘risc recentralitzador’ que suposen moltes de les polítiques anunciades ahir pel candidat a la presidència del Govern espanyol.

A més, Ridao ha explicat que ‘Zapatero no es va comprometre en cap moment amb les demandes i reclamacions que Esquerra li va formular en matèries tant importants pel present i futur de Catalunya com un nou model de finançament que redueixi notablement el dèficit fiscal, alternatives i solucions a la problemàtica de l'aigua o un important impuls a les polítiques socials'.

Finalment, el portaveu independentista a la cambra baixa espanyola ha alertat la prepotència exhibida ahir per Zapatero demostra ‘el retorn al passat de Zapatero, manifestat en la voluntat de pactar el sistema de finançament amb el Partit Popular, i que recorda al PSOE de les majories absolutes del PSOE de Felipe González’.

Malgrat això, Ridao ha explicat que ‘aquest no d'entrada d'Esquerra a Zapatero no ens fa marxar preocupats i no tanca cap porta de cara al futur, ja que som gent coherent i dialogant i la legislatura és molt llarga’. En aquest sentit, el portaveu d'Esquerra al Congrés s'ha mostrat segur que ‘el PSOE haurà d'acabar buscant espais de coincidència amb Esquerra per tirar endavant el seu programa de polítiques socials que no podrà aplicar amb les forces polítiques de la dreta amb representació parlamentària’.
www.esquerra.cat

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.