#1 09-04-2008 21:25:10

amunt
Membre

Morera exigeix “més recursos per a la investigació

EL BLOC CRITICA LA DUPLICITAT DE XARXES DE CENTRES D’INVESTIGACIÓ I INNOVACIÓ QUE PROMOU CAMPS

Morera exigeix “més recursos per a la investigació i menys intermediaris i institucions. Les conselleries han de coordinar-se i no competir entre elles”

El secretari general del BLOC i portaveu adjunt del Compromís, Enric Morera, ha explicat que el seu grup parlamentari interpel•larà al Consell per l’anunci de la Conselleria d’Educació de crear “una nova xarxa de centres investigadors juntament amb les empreses” al marge de la Conselleria d’Empresa i Innovació i de la xarxa d’instituts tecnològics tutelats per l’IMPIVA, on participen –en efecte– els òrgans rectors de les pròpies empreses, i al marge també de la majoria d’universitats, que disposen de centres de investigació i serveis de transferència tecnològica a les empreses.

Morera ha lamentat la política de contínues ocurrències del Conseller d’Educació i la poca coherència del govern de Camps en investigació, recerca i desenvolupament, on aposta per la duplicitat de xarxes d’investigació i no per aprofitar els recursos. Segons ha assenyalat el dirigent nacionalista, “el govern valencià no destaca precisament per la dotació econòmica a activitats de recerca i innovació, per la qual cosa augmentar la xarxa d’òrgans intermedis ocasionarà que recursos molt limitats s’hauran de repartir entre mes beneficiaris, reduïnt molt la seua eficàcia i guanyant molt en burocràcia”.

Segons Morera, “la Conselleria d’Educació cal que es preocupe més, i sobretot, per la qualitat de l’ensenyament públic, i si li arriba una bona idea –per exemple- sobre investigació al camp de l’energia, com és la que està al darrere del primer institut d’investigació que vol obrir, que la trameta a l’Agència Valenciana de l’Energia, que depén del mateix govern, a fi d’estalviar recursos, generar sinèrgies i ser més operatius en el teixit productiu, transferint tecnologia i informació a les empreses”.

Morera ha exigit “més recursos per a la investigació i innovació i menys intermediaris i institucions. Les diferents conselleries deurien actuar més coordinades i no competir entre elles”.
www.bloc.ws

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.