#1 26-03-2008 10:45:53

amunt
Membre

Bernat Joan: “Esquerra és solidària amb el Tibet

Bernat Joan: “Esquerra és solidària amb el Tibet, però s’ha de ser prudent a l’hora de proposar un boicot als Jocs Olímpics de Beijing”

Bernat Joan ha manifestat, davant la proposta d’alguns sectors de la societat europea de boicotejar els Jocs Olímpics de Beijing, que “Esquerra és solidària amb els desigs d’emancipació del Tibet”. Segons el Secretari de Política Internacional d’Esquerra, “Esquerra aplica al Tibet els mateixos criteris que a qualsevol nació sense estat. S’hi ha d’aplicar criteris democràtics, a partir del principi d’autodeterminació dels pobles i de dret a decidir”. Un cop expressada la solidaritat amb el poble tibetà, Joan ha expressat la idea que “s’ha de ser prudent, no obstant això, a l’hora de proposar el boicot als Jocs Olímpics de Beijing. Un boicot extens podria fer que el règim xinès es reclogués encara més en si mateix i que s’incrementassin actituds antidemocràtiques o poc propenses a l’obertura política”. Segons Joan, “el boicot podria produir, doncs, efectes contraris als desitjats, i, de rebot, també contraproduents per al propi Tibet”.

No obstant això, el secretari de Política Internacional d’Esquerra ha considerat que “existeixen motius que justificarien el boicot, però la prudència ens ha de fer que analitzem aquesta possibilitat amb molt de deteniment i tenint en compte totes les conseqüències que se’n podrien derivar”.
            www.esquerra.cat

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.