#1 26-03-2008 10:41:44

amunt
Membre

Fem partit, Joan Puigcercós

Joan Puigcercós
Sota la crosta                                            http://blocs.esquerra.cat/puigcercos

Fem partit

Ha acabat un període a Esquerra, el que vàrem iniciar l'any 1996, quan una sèrie de persones ens vàrem posar al capdavant del partit en un moment que hi havia una situació molt difícil, fruit de discrepàncies internes que mai són bones. I, en aquest període, també s'ha cobert un cicle electoral que ha durat uns 12 anys i que ara també s'ha acabat. Malgrat tot, penso que hem cobert una expectativa de creixement que ha estat important, encara que malauradament hagi tingut un acabament que no és el que desitjàvem ni el que esperàvem.

Perquè, malgrat tot, en aquest període, Esquerra ha tingut uns resultats electorals importants, situant-se com a tercer partit a les eleccions locals a Catalunya i tercer partit al Parlament de Catalunya. Està al Govern de Catalunya. Està al Govern de les Balears. Hem estat buscant sempre la fitxa dels grans èxits. Tanquem però aquest cicle, que ja vàrem dir que acabaria després de les eleccions espanyoles, amb un últim capítol que no desitjàvem, ja que els últims resultats són dolents.

Ja sabíem que els resultats obtinguts en les eleccions espanyoles del 2004 estàvem inflats, perquè vàrem captar una part important del vot contra el Partit Popular. I, aquesta vegada, això no ha estat així, tot i que també cal tenir en compte que hi ha hagut molta gent que s'ha quedat a casa. Segurament perquè hi ha una certa desil·lusió, perquè hi ha la sensació que Catalunya s'estavella contra el mur Madrid, i això no ho hem acabat de superar.

Dit això, crec que hem de començar a reforçar el partit. I reforçar vol dir liderar. Perquè també hi ha la sensació que falta lideratge polític a Esquerra. No dic que no hi hagi lideratge organitzatiu, que n'hi ha, o que no hi hagi lideratge territorial, que també n'hi ha. Tenim molt bona gent que està fent molt bona feina al territori. Segurament, sense aquesta xarxa i la feina que s'està fent, els resultats electorals haurien estat pitjors, i així va quedar demostrat en les últimes eleccions municipals.

Ara, doncs, cal complementar. Hi ha lideratge al govern, però, falta lideratge polític al partit. Si haguessin estat uns resultats millors jo no hauria pres aquesta decisió. Perquè em trobava còmode al Govern, fent molta feina, com ara: la Llei de consultes populars, que ja està gairebé a punt per portar-la al Govern, la memòria de la Llei de governs locals, que conté l'organització territorial i que ja s’està ultimant; la retribució dels alcaldes dels municipis petits; el pla de telecomunicacions que feia que Catalunya tingués l'equilibri territorial en l'àmbit de les telecomunicacions de servei universal; la creació d'una Llei de la funció pública catalana.

Estàvem fent molta feina, i la continuarem fent, perquè això no vol dir que el Departament de Governació la deixi de fer, ben al contrari. Penso que, en tots aquests temes que he apuntat, l'impuls ja està donat. Ara, vistes les circumstàncies, hem de reforçar el partit. I això vol dir sumar i exercir un lideratge inclusiu. Això requereix, al mateix temps, fer un esforç per seguir donant suport des del partit al Govern de Catalunya i als molts governs locals en els que estem implicats.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.