#1 17-03-2008 19:57:52

amunt
Membre

BLOC JOVE es concentra pel valencià

El BLOC JOVE de Sant Vicent del Raspeig es concentra pel valencià       



El grup municipal del BLOC va celebrar el passat 21 de febrer el “dia mundial de les llengües maternes” amb una concentració en la porta de l'Ajuntament.

Este acte reivindicatiu i simbòlic va tindre com a objectiu recordar a les institucions públiques santvicenteres que encara queda molt de camí que recórrer en el procés de normalització lingüística de la llengua pròpia, designació que rep el valencià en el nou estatut d'autonomia pactat pel PP i el PSOE.


Ramon Leyda, coordinador local del BLOC en Sant Vicent, va voler fer públic un paquet de mesures per a avançar en esta matèria, entre elles, la creació d'una regidoria de normalització lingüística, un augment substancial de cursos de valencià promoguts per l'Ajuntament per a persones adultes i, finalment, una campanya permanent de foment de l'ús del valencià per part de les institucions públiques.

Tot això, segons Leyda, “per a evitar que el valencià desaparega dels nostres carrers en dos o tres generacions, una pèrdua irreparable per a la humanitat, i de la que l'Ajuntament de Sant Vicent sempre ha fet cas omís”. Leyda va voler concloure amb un suport explícit “a tot el sector de població santvicentera que vol continuar vivint en la seua llengua dignament, amb respecte cap a altres cultures i amb naturalitat, així com, a aquelles persones que troben dia a dia dificultats per a integrar-se plenament en la cultura i llengua valencianes”.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.