#1 08-03-2008 14:36:59

amunt
Membre

Vostés decideixen (article d'opinió de Josep Barberà)

Vostés decideixen (article d'opinió de Josep Barberà)



El dia 9 de març –proper diumenge- no anem a votar un President; el dia 9 de març anem a votar un parlament que, al seu temps, votarà un President. Així doncs, aquells que vivim i treballem a la "provincia" de Castelló no anem a votar ni a Rajoy ni a Zapatero ni a Llamazares –encara que els cartells electorals d'aquests partits puguen dur a una conclusió radicalment oposada. Els valencians de la "provincia" de Castelló anem a votar uns diputats -5- que, un cop a Madrid, haurien de defensar els interessos i el benestar d'aquells a qui representen.

Les opcions són diverses i, la major part d’elles, ja sabem què són o què és allò que han fet per nosaltres. Un PP i un PSOE que, durant tots aquestos anys des de la Transició han tallat l'abadejo i s'han repartit els nostres vots –i escons- sense solucionar els problemes endèmics que sofrim: ni les infraestructures han millorat –nombre de trens, liberalització de l'AP7, millora d'ambulatoris, barracons per als nostres fills i filles... -ni les inversions en I+D+I han crescut, ni la nostra economia ha desenvolupat tot el seu potencial. Ja han demostrat el que són capaços de fer, ja han demostrat quin és el seu projecte per als valencians i les valencianes, ciutadans de segona; mà d'obra barata per als Grandes Eventos –Parcs temàtics, circuits de Fórmula 1, visites Papals...- i per al sol i platja, mentre que quasi 100.000 llicenciats valencians han de buscar faena fora del País Valencià per a guanyar-se la vida.

Al marge d'aquestes dues opcions, trobem al Bloc i a Esquerra Unida, que en unes eleccions concorren units, en les altres separats i ja hem vist quin és el projecte d'ambdues; tractar d'absorbir l'espai electoral l'una a l'altra amb les punyalades necessàries i passant per sobre dels interessos del País Valencià, els uns –EU- perquè en viuen des de fa 30 anys i els altres –el Bloc- perquè han fet de l'ambigüitat ideològica el paradigma de la seua forma d'actuar.

I què ens queda als valencians i valencianes de la "provincia" de Castelló després d'aquest trist repàs de les opcions? Ens queda una força valenta, una força sense ambigüitats que vol anar a Madrid justament per a fer que les coses es decidesquen a València; que vol que els valencians puguem invertir en allò que ens parega més adient els nostres imposts –que per això els paguem, no?; que creu que els valencians 'ja ens hem fet prou grans' per a decidir en aquells temes que ens afecten i aquesta força no és altra que Esquerra Republicana del País Valencià.

Saben vostés que a la darrera legislatura el diputat valencià d'Esquerra –Agustí Cerdà– ha promugut més iniciatives parlamentàries sobre assumptes referents al País Valencià que les que s'havien fet durant les 6 legislatures anteriors? Per això us demano el vot, perquè tots han demostrat de que són capaços, i perquè Esquerra és l'única força valencianista que treurà representació a Madrid aquesta legislatura i que seguirà lluitant des del Congrés perquè els valencians rebem allò que és just, com hem fet durant aquests últims 4 anys. Salut, República i Valencianisme. Vostés decideixen.


Josep Barberà, cap de llista al Congrés per Castelló. 
     

   


www.esquerra.cat/paisvalencia

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.