Inaugurada la 9a Biennal Martínez Guerricabeitia, dedicada a les migracions humanes
El Patronat Martínez Guerricabeitia, de la Fundació General de la Universitat de València, ha inaugurat hui dimecres la novena edició de la Biennal Martínez Guerricabeitia sota el lema «Immigració, emigració»; un certamen biennal d’art contemporani que es podrà contemplar fins el 2 de març al Museu de la Ciutat de València. La biennal pretén en aquesta ocasió indagar sobre les migracions humanes: la contestació social a aquest fenomen, la relació entre societats opulentes i altres més pobres, o la lluita per la subsistència al lloc de destinació són alguns dels temes que han inspirat els vint artistes seleccionats per prestigiosos crítics i galeristes. Es tracta, així doncs, d’una iniciativa pensada per a incentivar la creativitat dels artistes jóvens i per augmentar alhora el patrimoni artístic de la Universitat de València.
Amb la col·laboració de la Conselleria d’Immigració i Ciutadania, l’Ajuntament de València, l’Institut Valencià de Cinematografia i el Banc Santander, el Patronat Martínez Guerricabeitia pretén crear a través d’aquesta exposició un espai de reflexió sobre un tema actual. És per això que la biennal recull el testimoni per a reflexionar sobre un fenomen tan complex i actual com el de la immigració. En ocasions anteriors, i després de 18 anys de trajectòria, la Biennal Martínez Guerricabeitia ha tractat temes com ara la violència, el robatori en l’art, l’impacte dels artistes espanyols a l’estranger, i moltes vegades ha fet de visionària respecte a qüestions contemporànies a través d’aquestes exposicions. Igual que en els certàmens anteriors, 5 crítics i 5 galeristes de prestigi han triat cadascun dues obres de dos artistes.
Un cicle de pel·lícules completa la biennal
En el marc d’aquesta novena edició de la Biennal Martínez Guerricabeitia, en col·laboració amb l’Institut Valencià de Cinematografia (IVAC)-La Filmoteca, s'oferirà un cicle de pel·lícules amb el títol «Immigració, emigració: imatges del desarrelament», al Saló d’Actes de l’IVAM.