Descarregueu  el navegador Mozilla Firefox, per a una visualització web millor i més segura
Descarregueu l'Adobe Reader, per a documents PDF
lang: ca lang: en lang: es lang: fr lang: de

<< | Índex | >>

Què pensen dels blavers a l'exterior

Una de les raons per la qual als blavers els hauria de fer vergonya de ser blavers és la dolentíssima imatge que d'ells se té a l'exterior, al nostre immediat context europeu (més enllà del seu adorat Madrid). Vegem què diuen d'ells a dos països tan seriosos com França i Alemanya dos prestigiosos professors universitaris: el professor Franck Martin, de la Universitat de Saint-Étienne; i el professor Hans-Ingo Radatz, de la Universitat Otto-Friedrich de Bamberg.
El primer article fa unes interessants consideracions al voltant de la creació de l'AVL, la qual cosa li du a l'autor a analitzar científicament el fenomen secessionista.
El segon, escrit en 1993, gira al voltant de l'entrada d'UV al govern municipal de la ciutat de València i la introducció de l'ortografia secessionista en alguns àmbits d'aquest Ajuntament. Al final, però, fa tot un rigorós estudi del secessionisme lingüístic i les seues darreres motivacions.
El tercer document, del mateix professor Radatz, és una ressenya del mateix 1993 a la Gramatica de la llengua valenciana de 1987, on palesa les incongruències científiques a tots els nivells dels defensors de la llengua valenciana com a llengua diferent a la llengua catalana.
El quart és altre (magnífic) article del professor Martin on analitza les conseqüències que en termes lingüístics i nacionals ha derivat el darrer Estatut d'Autonomia Valencià del 2006, centrant-se en gran part amb els termes ambigus però perillosos que aquest conté.

Page last modified on April 26, 2023, at 12:06 AM
Edit - History - Print - Recent Changes - Search<
Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.