• Inici
  •  » Debat general
  •  » La reforma de la Llei Electoral Valenciana continua encallada

#1 20-02-2007 15:00:57

olocaui
Membre

La reforma de la Llei Electoral Valenciana continua encallada

El nou Estatut d'Autonomia del País Valencià aprovat fa uns mesos estableix que les Corts Valencianes tindran "un mínim" de 99 diputats. Això entra en contradicció amb la Llei Electoral Valenciana (LEV) que fa referència als actuals 89 escons de la cambra baixa valenciana. És per això que la reforma de la LEV és relativament urgent, ja que en pocs mesos hi ha eleccions a les Corts Valencianes i si no es canvïa la llei es podria entrar en un terreny d'inseguretat jurídica, amb dues normes en conflicte.

Per reformar la LEV es necessita una majoria de dos terços a les Corts Valencianes, i per tant requereix el pacte de PP i PSPV-PSOE. La reforma, però, continua encallada, ja que d'una banda el PSPV -i la resta de l'oposició, EUPV, Bloc, etcètera- reclamen que s'abaixi el famós llindar electoral del 5% de vots requerits al País Valencià per tenir dret a representació a les Corts. El PP, en canvi, s'hi nega, i només tolera pactar la reforma per retocar el nombre de diputats i adaptar-lo al que diu el nou text estatutari valencià.

En aquest context ahir va trascendir que el PSPV podria acceptar no retocar el llindar del 5% per adaptar-lo al 3% -que és el llindar que empra tant la llei electoral espanyola com la majoria dels territoris de l'Estat als Parlaments autonòmics-. D'aquesta manera des del PSPV s'assumeix que "és possible" que els socialistes assumeixin la reforma sense tocar aquest llindar. També s'especula amb una proposta intermitja, on "només" seria necessari el 5% d'una circumscripció electoral -actualment província-, i no com ara, on es requereix un 5% de la totalitat de vots del País Valencià.

Paral·lelament a aquestes gestions i negociacions entre PP i PSPV-PSOE, el Consell valencià intenta reformar la llei del Govern valencià, per intentar "colar-hi" els 99 escons de la cambra baixa valenciana, ja que la reforma d'aquesta llei de l'executiu valencià no requereix una majoria de dos terços, i el PP la podria acometre sense el suport de cap altre grup. Està per veure, però, que aquesta via sigui legal i s'ajusti a dret.

Que penseu d'aço¿?
Esta extret de http://www.racocatala.cat/articles/13481


Estic fart d'haver de demanar perdo per existir!! (Joan Fuster)

Desconnectat

 

#2 20-02-2007 15:15:41

Re: La reforma de la Llei Electoral Valenciana continua encallada

El PsoE ja ens ha traït alguna que altra volta, per que no ho ha de fer ara? a mi m'agradaria que eixa merda de llindar es rebaixara, però si el PsoE es nega...
De totes formes crec que perdrà vots, per que no està fent oposició i la gent que li vota no vol que torne a guanyar el PP, si el PsoE no para de recolzar al PP...


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#3 20-02-2007 15:37:58

Xilxeiro
Membre

Re: La reforma de la Llei Electoral Valenciana continua encallada

Quan es va debatre l'estatut nou de trinca que tenim a Madrid, el PSOE valencià (que ja havia signat la proposta presentada al Congrés, amb el 5%) es va despenjar amb que ara demanava la rebaixa al 3%, i l'amic Ciprià Ciscar va pontificar tot el que va poder i més sobre això  dels vots que es perdien i l'escassa legitimitat de la representació popular amb eixe llistó en una entrevista amb Carles Francino a la SER.
Poc després es va aprovar l'estatut...amb el 5%! i mai més s'en va parlar. Supose que la direcció del PSOE espanyol els va dir als socialistes valencians que d'això res.
Per tant, pense que ara passarà el mateix, i el PSOE tornarà a fer una jugada fosca i ens tragarem el 5%.

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Debat general
  •  » La reforma de la Llei Electoral Valenciana continua encallada

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.