#1 22-12-2006 21:25:47

el jonc
Membre

La rifa de Nadal

Ho hem conegut tots així des que vam nàixer: el 22 de desembre, quan els xiquets del col•legi de San Ildefonso comencen a cantar els números de la sort, la gent posa la ràdio a les cases, les botigues i els cotxes, i a tot arreu s'estén un aire peculiar d'expectació festiva, fins que, de sobte, ací i allà, se senten rialles, crits i plors de felicitat, barrejats amb els espetecs que fan en destapar-se les botelles de cava que els concelebrants excitats han agitat amb gana abans d'obrir.

Com que la sort del 22 sol estar molt repartida, no és estrany que aquests transports tinguen lloc prop de nosaltres, i podem afegir-nos sense dificultats a la seua alegria. En dies com avui, els que somriuen abunden, perquè, qui no ha guanyat, tampoc ha perdut gairebé res, mentre que els afortunats veuen el cel obert, i l'amplitud del seu goig s'encomana de pressa.

Francament, està ben pensat que el sorteig de loteria faça de preludi atzarós de les festes de Nadal, perquè, a poc a poc, ha anat convertint-se en una mena de ritual col•lectiu i essencialment feliç, que ens predisposa a l'amabilitat.

D'altra banda, la sort és cega, però cal reconèixer que, de tant en tant, té molt bons detalls, com va ser l’any passat i es repeteix enguany, en què es veu que ha decidit tornar a parlar en català, potser per compensar tants de discursos desafortunats, des de l’estat Espanyol contra el nostre País com hem tingut la paciència d’escoltar i el que ens queda.

Així, la grossa de l’any passat, el segon i el tercer premi havien caigut quasi íntegrament a Vic, a València i a Mataró, i, enguany a València de nou, Alacant, Onil i Benidorm, un quart premi al Prat de Llobregat i un cinquè molt repartit, Girona, Xàtiva, Badalona, Barcelona, Castelló de la Plana i sobretot recalcar a Santa Coloma de Farners on ha caigut a gent treballadora de polígons en situació precària, que sap que els diners sempre fan molta falta. Enguany com l’any passat, la sort ha tingut coneixement, i el cava, ens l'hem begut a casa. Enhorabona, doncs, i per molts anys.

PS: Si haveu participat us podeu adreçar ací http://navidadlae.terra.es/t_lae/home/home.aspx i així comprovar si haveu obtingut cap premi (aquesta web no disposa en versió català).

Bones festes i bon any a tots els forers i visitants d’aquest portal d’antiblavers!!!!

Última edició per el jonc (22-12-2006 21:32:07)


"Una llar sense llibres és com un cos sense ànima." M.T. Ciceró

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.