#1 14-06-2009 14:06:01

Webmestre
Administrador

La greu evolució blavera de valencianisme.com

No m'agrada parlar mal d'eixa web, encara que ells molt sovint sí que han parlat mal de nosaltres. Però no puc evitar repetir el que diu un usuari en altre fòrum. Vosaltres direu...:

Que conste d'entrada que el projecte de valencianisme.com em va semblar magnífic en el seu començament. Però primer començaren donant "veu" als blavers i neoblavers i ara han acabat donant-los canxa obertament, per no dir que fomentant el seu missatge. No sé si això té a veure amb el fet que Pere Fuset (ex-militant del GAV quan era adolescent i destacat neoblaver) siga qui se n'està fent càrrec d'eixa web, però el fet el considere preocupant.

Tenim una prova clara d'aquesta "evolució" en la canxa que s'està donant a partidets neoblavers (bé, ells diuen "sobiranistes valencians"), i també en la propaganda que se'n va fer de la mani neoblavera del 25 d'abril.

Però és que, m'he passejat un poc per eixa web i m'he trobat amb "perles" com aquestes:

L'usuari blowinthewind diu: O es que encara no tenim clar i assumit que el proselitisme de la quatribarrada no té un altre objectiu que vincular el valencianisme polític amb el nacionalisme català?

L'usuari Endavant diu: valencià és el que vol, clarament. Ara bé, nacionalista valencià és altra cosa, pareguda però altra, compatible amb Espanya i el PPCC, potser però en certs termes, no tot val.

L'usuari Gallart diu: Home jo crec que comparar a Erpv i semblants que bamben per les teories polítiques de nacionalitat catalana i congregadora com a solució per als valencians amb el Gav és un poc fort, però la simetria existent amb Coalición Valenciana crec que es podria demostrar perfectament de manera científica i objectiva en quant als fons i als tics.

Prèviament l'usuari blowinthewind ha comparat la web www.antiblavers.info amb el GAV i s'ha quedat tan tranquil.

L'usuari blowinthewind torna a dir: Discutir de banderes i noms no és discutir de banderes i noms.

Darrere sempre hi ha un projecte polític, una opció política i cívica. I en el nostre cas un projecte de gran calat ja que afecta de ple a la nostra identitat com a poble valencià.

Si darrere no hi haguera el "recte camí cap a la nació promesa", ja se sap el full de ruta: Països de llengua, cultura (i noms i símbols) catalana > Països Catalans > Catalunya., quin sentit tindria eixa obsessió pels "mateixos noms, mateixos colors"?


L'usuari Gallart diu: Suscric el missatge the blowinthewind al 100% ha de restar clar que es tracten de nacionalismes diferents i de pobles diferenciats, tot lo connectats que vullgues però de sobirania diferent i de característiques pròpies i projectes polítics diferenciats. Ja està bé de que l'espanyolisme i el pancatalanisme vullguen parasitar de l'element simbòlic, polític i sentimental valencià.

L'usuari valen diu: Clar que els pancatas feu més soroll i porteu més banderes. És més fàcil aconseguir una estelada catalana que una estrelada blanca o roja valenciana. També pagueu autobusos perquè vinguen de dalt? O els paga l'Eliseu? Tot i així continueu sent una minoria marginal.

I encara podria seguir. Jo comprenc que estan molt rabiosos per les vora 30 persones que aconseguiren aplegar, malgrat la propaganda des d'eixa web, el darrer 25 d'abril.

Però és molt preocupant que una web que se diu "conciliadora", "de construcció" etc. estitga difonent aquest missatge. A banda que, fent això, no veig jo que estiguen "conciliant", sinó donant veu i canxa sols a uns dels bàndols (el blaver). Quin serà el pas següent en aquesta evolució?

Jutgeu vosaltres mateixos. Esperem que entengueu per què és tan important acabar d'una vegada per totes amb la "pesta blava".

En fi, que és molt trist i molt greu que aquesta web seguisca aquesta línia i s'estiga convertint en portantveu del blaverisme pur i simple...

Desconnectat

 

#2 14-06-2009 22:30:20

PALAMOS
Membre

Re: La greu evolució blavera de valencianisme.com

sip, aquesta sensació l'he tinguda en visitar aquella web. Ara bé, si realment es duen a terme debats entre valencianistes de debó, catalanistes i gent més propera al blaverisme amb una mica de respecte, no te per qué ser quelcom negatiu...el que és condemnable i hauria de comportar presó immediata pels participants és el lloc de trobada digital Valenciansfreakdom, ja que s'hi organitzen actes terroristes i de violència cap a les persones.
I la meuca aquesta que ens ha comparat amb aquesta pàgina, és que o bé no ha entrat en aquest web i parla per parlar o simplement és un usuari de VF que vol deixar l'emprenta d'alzehimer a valencianisme.com, que vols fer-hi...és el que te internet, dona veu a personatges que fa anys nomès estàven fent-se palles mentals a casa o explicant fantamades als seus amics.


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#3 26-06-2009 21:49:02

Re: La greu evolució blavera de valencianisme.com

quina vergonya xe!

Desconnectat

 

#4 28-06-2009 02:30:07

Re: La greu evolució blavera de valencianisme.com

Alguns usuaris del Valencianisme.com es prenen massa literalment això de la "tercera via". Voler guardar "equidistància" entre blavero-espanyolistes i catalanistes és com equiparar en autoritat moral les dues "vies". Ja sabem que hi ha una via morta: la del blaverisme sinònim d'espanyolisme, que amb regionalisme més o menys camuflat porta al poble a estar satisfet o fins i tot orgullós de ser espanyols.
Nosaltres no som una via morta que condueix al suïcidi cultural. Som la via de la llibertat. La via de la tradició valenciana no contaminada pel provicialisme acomplexat.
L'anticatalanisme és una excusa barata per practicar espanyolisme violent.


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

#5 29-06-2009 04:17:15

VLC_CAT
Membre

Re: La greu evolució blavera de valencianisme.com

Opine igual que República+independència.
Aquells que començaren i s'inventaren el blaverisme, utilitzant-lo contra un poble germà, tenien un present i un passat, i venien d'on venien.
I aquells que encara l'utilitzen al seu discurs, Coalició Valenciana i Espanya2000, són el que són.
També el PP, utilitza el discurs blaver quan arriben eleccions.

Fer un mix, o una mescla fifty-fifty, del sentiment blaver i catalanista no té sentit.
Al meu parer, per supost.

Desconnectat

 

#6 30-06-2009 17:17:24

Re: La greu evolució blavera de valencianisme.com

anticatalanistes=fascistes=nazis=espanyolistes=GAV=E-2000=c.v...etc...

Desconnectat

 

#7 25-10-2009 20:27:13

UPV96
Membre

Re: La greu evolució blavera de valencianisme.com

Definitivament valencianisme.com és una eina més d'entrisme del blaverisme en nous sectors socials del País Valencià.

A diferència del que solen fer ells de manera irracional, equiparar l'anticatalanisme feixista amb el catalanisme democràtic (paraula que els agrada substituir per pancatalanisme), jo no faré el mateix i no posaré al blaverisme i al neoblaverisme que ells representen al mateix sac, entre altres coses perquè el primer és incult i parafeixista, però voldria fer notar que tenen algunes coses en comú.

La primera cosa en comú és la terminologia que usen, el catalanisme valencià tant per a ells com per als blavers feixistes no existeix, si no és com a pancatalanisme, donant per fet que un valencià no pot ser "de facto" catalanista per no ser català i li negen tal possibilitat(curiosament mai usen el terme panespanyolista) i la segona el seu anticatalanisme, que tot i de baixa intensitat en el neoblaverisme perquè no nega les evidències lingüístiques i culturals catalanes si odia (amb la mateixa intensitat que el blaverisme feixista) tot raonament racional (com el de Fuster) que puga dur cap a algun tipus de reflexió teòrica que puga afirmar la catalanitat nacional dels valencians.

I ja no són comentaris d'alguns forers aïllats en els posts d'actualitat o política sinó que actualment s'obren posts a la secció suposadament més intel·lectual de "Reflexió (?) Valencianista" amb títols tan dignes del blaverisme feixista com: "Ser del GAV pot ser una etapa cap al nacionalisme valencià?" (on el dubte ofén) o "La gran Catalonia i la nula independencia de Valencia (sic)" (amb terminologia digna del blaverisme feixista i ocultació patològica del terme Catalunya substituït per l'anglés). Quan de temps tardarem en veure el terme Cacalunya en valencianisme.com. S'admeten apostes.

Bé, riure per no plorar...

Última edició per UPV96 (25-10-2009 20:53:53)

Desconnectat

 

#8 25-10-2009 22:40:42

DK-PV
Membre

Re: La greu evolució blavera de valencianisme.com

Com es nota que els del forum som tots fusterians, jejeje
Com has dit el neoblaverisme o tercera via com ells diuen, es un nacionalisme (mes o menos) que encara que accepta l´unitat de la llengua ja que es un fet científic, veuen el Pais Valencià com un estat-nacio independent de Catalunya. No comprenen com nosaltres que els paissos catalans o almenys com ho veig jo, com una supranació o una comonwealth de la cultura de la llengua catalano-valenciana. Per ells es un estat que com Espanya intenta governar-los sense tenirlos en compte, encara que tinguen la mateixa llengua i d´ells vinguen els seus origens, mes o meys com van fer els colons nord americans amb estat anlges, fruit pense jo d´una antiga rancunia entre la Ciutat de Valencià i Barcelona i de que a mes la burgesia Valenciana en el segle de la renaixença estava ja prou castellanizada i ja trobava els catalans com un element aliè amb ells, cosa que donaria els seus fruits al segle XX amb Blasci Ibañez, el blaverisme.... transpasan-lo insconcientement a la nova esquerra valenciana sobretot a la capital i d´alla s´esten a la resta del Pais( aci els sociolegs del forum ens on tindran que corregir-me ja que aço es una reflexio meua i no dades exactes).
D´eixe punt de vista jo veig la seua mancança, ja que el nacionalisme valencià no es troba justament en el seu punt més fort i si tots els parlans de la nostra llengua no ens recolcem entre nosaltes, i lluitem per els de aca i per els d´alla, tiran de tots els costat de l´estaca, podem trobar que encara que ens poguerem alliberar va a ser a costa d´amputar-nos parts molt importants del cos.

Desconnectat

 

#9 26-10-2009 18:41:31

puka
Administrador

Re: La greu evolució blavera de valencianisme.com

No conec molt bé el suposat progressiu augment del blaverisme moderat a aquella web. Jo és que no la solc visitar quasi mai (abans sí, i em semblava bona), ... llavors no sé.

No obstant.... allò de quan un administrador de valencianisme.com va patir una agressió feixista pel nou de Octubre.... va ser una cosa lamentable i criminal ( http://www.antiblavers.info/forum/viewtopic.php?id=2812 )

Desconnectat

 

#10 26-10-2009 19:34:45

UPV96
Membre

Re: La greu evolució blavera de valencianisme.com

Això encara fa més paradoxal valencianisme.com i en general el discurs del neoblaverisme, quan són agredits pel blaverisme feixista (i no m'imagine ni al catalanista més radical agredint-los tot i les discrepàncies) i per contra tenen la SANTA BARRA de posar a uns i altres al mateix sac i equidistants tots dos respecte al seu "valencianisme". Doncs no, els fets diuen tot el contrari. Tenen una mena de Síndrome d'Estocolm...

Última edició per UPV96 (26-10-2009 23:04:49)

Desconnectat

 

#11 27-10-2009 00:07:30

Re: La greu evolució blavera de valencianisme.com

Molt bona observació UPV69


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

#12 06-12-2009 23:38:08

Filarjos
Membre

Re: La greu evolució blavera de valencianisme.com

Tota la raó UPV96.
I afegisc: Tenen la dèria de legitimar l'espanyolisme dient que són el 90 i escaig per cent dels "valencians", quan ells són els primers que pateixen la barrera del 5% (entre d'altres coses).
Lo dit, pateixen la síndrome d'Estocolm.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.