#1 12-02-2008 14:31:11

amunt
Membre

Deu incompliments de Zapatero amb el Palància

Deu incompliments de Zapatero amb el Palància     

El mateixet exministre Jordi Sevilla que amb el seu vot ha reduït la inversió de l'Estat en l'Alt Palància a 6 euros per habitant i any, en lloc dels 541 euros que de mitjana obté cada espanyol, ara s'atribueix el mèrit de «connectar per tren i autovia» la nostra comarca ignorada. Els mateixos dirigents que fa quatre anys es van comprometre a 10 objectius, cap dels quals ha estat ni tan sols iniciat, vénen ara amb noves promeses quan el comptador del seu crèdit electoral porta temps en números rojos. Abans de posar-se a realitzar noves promeses buides, el PSOE, que ha governat el que queda d'Espanya els últims 4 anys, té l'obligació de donar la cara i respondre de tots els seus compromisos, convertits hui en incompliments flagrants.
1. Li pareix raonable al PSOE que els pressuposts per a 2008 prevegen una inversió per habitant 90 voltes menor! que la mitjana nacional?

2. És decent afirmar que s'ha «connectat» la nostra comarca per tren, quan la realitat és que ha hagut 6 descarrilaments en la nostra via, que la maquinària que s'utilitza és la que retiren per inservibe de Galícia i Andalusia, i la única inversió que s'ha realitzat són els 39 milions d'euros, del govern popular?

3. No afirmaren posar nous trens de rodalida i fins un nou traçat de via fèrria entre l'Alt Palància i la Plana?

4. Pel que fa a l'autovia Mudéjar, no s'havia compromés el PSOE a accelerar les obres i han acumulat ja un retard d'un any? En l'últim tram inaugurat, que no conclós, el de Viver-Barracas, la col·locació de la primera piedra, que presidí l'aleshores ministre Álvarez Cascos, va estar eclipsada per la manifestació «antipresó» que va organitzar el PSOE comarcal i amb la participació destacada dels dos diputats autonòmics de la zona. És curiós que els que ara diuen que han fet l'autovia en solitari, amb grans anuncis d'«el govern del PSOE compleix», escridassaren aleshores el ministre que planejà, redactà, expropià, licità, adjudicà i inicià les obres. La providència va voler que fóra Zapatero qui en desembre de 2004 aprovara, en Consell de Ministres amb Jordi Segilla com a membre silenciós, el projecte de la presó i, de fet, ha estat l'única actuació que el govern socialista ha executat íntegrament en la nostra província, a pesar de la qual cosa, avergonyits pels seus enganys abans de les eleccions. El que han inaugurat, i tancat parcialment als pocs dies per ensolsides, ha estat l'esmentat tram de l'autovia que havia d'haver conclós en febrer de 2007, tal com diu l'adjudicació, però s'ha retardat, encara que les modificacions en l'obra s'han valorat en 5 milions d'euros, en almenys un any. El PSOE no sols no ha fet res nou sinó que ha estat incapaç d'acabar les obres que el PP els va deixar iniciades. Els sis trams castellonencs de l'autovia Mudéjar van estar iniciats entre setembre de 1996 i febrer de 2004, tres d'ells conclosos també en l'etapa popular i tres que amb retard i incidències múltiples intenta acabar l'executiu de Zapatero. L'única defensa socialista ha estat posar en boca unes paraules -que mai ningú ha pronunciat- quan en desembre de 2002, presentant jo els pressuposts per a 2003, vaig anunciar l'inici de tots els trams pendents, cosa que efectivament va ocórrer, i jocosament el PSOE va anunciar la idea que jo vaig afirmar que en 2003 s'iniciarien i conclourien totes les obres.
Difícilment podia jo realitzar el miracle dels pans i els peixos quan setmanes abans havia anunciat els terminis de les obres que havien de concloure en febrer de 2007.

5. per què anunciren que es construiria una nova carretera entre Morella i Sogorb, de traçat impossible, i ara ja no ho recorden?

6. No havia d'haver més seguretat ciutadana, i el que hem trobat és, segons el sindicat de la Guàrdia Civil perquè el govern socialista manté una apagada informativa total, que en 2007 els delictes van créixer en un 20% en el Palància?
Afortunadament, la Diputació Provincial i l'Ajuntament de Sogorb, que no tenen competències però han posat els diners, han aconseguit una modesta però útil reforma del quarter de guàrdia civil.

7. És correcte prometre que portarien «més aigua en menys temps» i després de paralitzar el transvasament de l'Ebre, el Ministeri de Medi Ambient, a través de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, ha obert expedients per a reduir l'aigua disponible en diversos municipis?

8. No havien de tindre més atenció les persones amb discapacitat i el que ha ocorregut és que han deixat de firmar els convenis habituals amb els ajuntaments per a suprimir barreres arquitectòniques?

9. Per a què va anunciar el turista Sevilla una marca turística de qualitat, si mai va tindre intenció de fer-ho?

10. Algú ha vist el polígon industrial en el nord de la comarca? La veritat és que no sols ni l'han planejat sinó que el que estava ja anunciat, com era la continuació en Sogorb de les actuacions industrials de Sepes es paralitzaren, i com en la resta d'àmbits així portem patint 4 anys.

Deu promeses deu incompliments, això sí, si votes Zapatero i fas la declaració de la renda ell et donarà dels teus diners 400 euros, com quan ací es comprava el vot amb un sac de farina però damunt ara el sac el poses tu, abans almenys era aportació del cacic. Han perfeccionat l'estil.

Miguel Barrachina és diputat del PP al Congrés per la circumscripció de Castelló. Manté aquesta bitàcola a internet.

Clar exemple de que bastants peperos són favorables a la unitat de la llengua catalana. Aixi m'agrada que els peperos escriguen en català.
http://www.pagina26.com

Desconnectat

 

#2 15-02-2008 17:37:14

Re: Deu incompliments de Zapatero amb el Palància

No és per res, però si cliques on diu "aquesta bitàcola" veuràs que el text és traducció d'un post del blog d'aquest senyor, escrit en castellà. Cosa que em sembla perfecta atés que el castellà és la llengua pròpia d'aquesta comarca valenciana, l'Alt Palància. D'altra banda, el blog està allotjat a Periodista digital, del complex Libertad digital, que compta amb personatges que s'estimen tant la llengua catalana com César Vidal.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.