#1 30-01-2008 17:58:18

puka
Administrador

Sergio Iborra investigat per un intent de compra d'un edil

(Beneixama)

Àudio: http://www.responselink.com/images/play_audio1.jpg http://www.cadenaser.com/espana/audios/ … nac_4/Aes/

----------------------------------

El 'mediador' que posa i treu alcaldes, Sergio Iborra, va aterrar fa ja alguns anys a Villena, procedent de la veïna localitat de Castalla, per a dirigir una emissora de ràdio sota l'ocurrent denominació de MQR (Més que Ràdio), vinculada a la Cadena COPE. A efectes legals és, en realitat, una empresa de publicitat -Onda 15 Publicitat- ja que l'emissora manca de la pertinent llicència administrativa.

«Pídeme lo que quieras, joder!». Aquesta és només una de les contundents frases que es poden escoltar en l'enregistrament telefònic que l'edil independent Pepe Toni Mataix ha aportat al jutjat com prova del presumpte intent de soborn perquè decantés el seu vot a favor de la candidata del Partit Popular a l'Ajuntament de Beneixama, Mari Àngels Rivas. L'autor de la frase és Sergio Iborra.

«A mí me han dicho que te pida y que te ofrezca. Tú dime algo porque a mí me están esperando. Si tú quieres que vaya, yo voy. Hablo. Yo estoy legitimado para decir todo lo que queráis. Pídeme lo que quieras, que se te va a dar. ¿Ya está! ¿Lo tienes claro ya? Tú pide que es lo que quieres y yo lo traslado. ¿Qué es lo que quieres? Dímelo. Me lo dices y yo te lo doy», continua dient el gerent d'Onda 15 Publicitat-MQR, Sergio Iborra.

Davant les reiterades pressions d'Iborra, que es postula com intermediari del Partit Popular, Mataix va decidir gravar la conversa telefònica amb la finalitat de demostrar davant els tribunals un suposat intento de soborn per a variar la seva decisió política.

La cinta va ser aportada com prova per Pepe Toni Mataix en la seva demanda al Jutjat del Social nombre 3 d'Alacant per un possible acomiadament improcedent. La magistrada, no obstant això, va resoldre que l'acomiadament va ser legal en tots els seus termes.

La Fiscalia de l'Audiència Provincial d'Alacant ha sol·licitat al jutjat del Social nombre 3 de la ciutat la sentència que constata com fet provat que, deu dies abans de la constitució de l'Ajuntament de Beneixama, es va intentar presumptament "comprar" al regidor de Junts per Beneixama (JPB), l'independent Pepe Toni Mataix, perquè votés a favor del Partit Popular (PP) en el ple d'investidura, el que hauria donat l'Ajuntament a la popular Mari Àngels Rivas relegant a l'oposició a l'actual alcaldessa, la socialista Empara Barceló, tal com aquest diari va publicar el passat diumenge.
Fonts de la Fiscalia del Palau de Justícia de Benalúa van assenyalar ahir a aquest diari que el ministeri públic estudia actuar d'ofici obrint diligències si, una vegada estudiat la fallada del citat jutjat del Social i després de comprovar que la causa no haja estat traslladada al jutjat de guàrdia o a un altre òrgan judicial, consideren que puga existir un fet delictiu al deduir testimoniatge de l'enregistrament de la conversa telefònica que va ser admesa per la jutge com prova.
En ella, Sergio Iborra, el director de l'emissora MQR de Villena, propietat d'Ona 15 Publicitat, associada a la COPE i on Mataix treballava com locutor d'un programa musical, li assegura que està legitimitat per a oferir-li el que vulga tant a ell com als seus "més propers familiars" a canvi del seu vot.
Sergio Iborra ha declinat fer qualsevol tipus de manifestació sobre aquest assumpte, ja que, segons va afirmar, el seu advocat està elaborant un comunicat que té previst difondre en els pròxims dies.

La sentència inclou com fets provats que «el director de l'empresa demandada va intentar influir en el vot de l'actor en la conformación del Govern de l'Ajuntament de Beneixama». El PSOE demana a Anticorrupción que investigue el cas.

--------------------

Des de fa un parell d'anys, MQR utilitza el suport mediàtic de la COPE, encara que els seus locutors no perceben el seu sou de la cadena adscrita a la Conferència Episcopal. De fet, malgrat les suposades bones relacions de Sergio Iborra amb alts dirigents del PP, segons sol alardear públicament el propi gerent de MQR, l'emissora es va convertir en un dels principals mitjans de comunicació afins als interessos polítics de l'anterior Govern tripartit de Villena, format per PSOE, Els Verds i EU. No obstant això, Sergio Iborra, en el transcurs de la conversa gravada amb la seua ex empleat Pepe Toni Mataix, a més de tractar de subornar a l'edil independent de Beneixama, es vana, així mateix, de ser l'impulsor de l'acord entre el PP i l'agrupació independent d'Ibi que va dur a l'Ajuntament en l'any 2003 a la popular Mayte Parra. "Jo vaig pactar l'Ajuntament d'Ibi, cony! L'independent d'Ibi que avui ha rebut una garrotada que ja saps el que ha passat a Ibi"..."També vaig pactar jo amb ells".."Eh! Després ell va voler ser més que l'alcaldessa i mira com li ha anat"..."Llavors amb...amb aquest exemple. Amb aqueix exemple d'Ibi, a Ibi em van dir el cap de llista que avui s'ha quedat amb un regidor i gràcies", comenta Iborra amb arrogància al regidor de Beneixama, amb el propòsit d'influir en la seua voluntat política i decantar el vot per al PP.


----------

Font:
http://noticies-donil-diari-colivenc.bloc.cat +referències a diaris
Cadenaser.com

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.