#1 28-01-2008 15:27:13

amunt
Membre

PP i PSOE juguen amb el nostre dret a l'habitatge

PP i PSOE juguen amb el nostre dret a l'habitatge             www.blocjove.org       

dijous, 24 gener de 2008 

Pere Fuset: “ El PP amb el seu boicot i el PSOE amb el seu electoralisme convertixen el nostre dret a l’habitatge en un simple joc electoral.”

El BLOC JOVE ha mostrat la seua adhesió a les mobilitzacions previstes per a este dissabte per reclamar l’accés a un habitatge digne i ha aprofitat l’avinentesa per criticar el que considera un “boicot en tota regla” del Consell a la renda d’emancipació posada en marxa pel govern central que l’administració valenciana ha de gestionar. Les joventuts valencianistes denuncien l’excessiva documentació requerida per a sol•licitar l’ajuda. Així assenyalen que “mentre en territoris com Catalunya hi ha prou amb presentar 5 documents, o 8 en el pitjors dels casos, l’administració valenciana pot arribar a exigir fins a 17 documents”.

Per a Pere Fuset, Secretari General de les joventuts valencianistes, és “indignant que el PP utilitze el dret a l’habitatge de la joventut valenciana com arma en el seu enfrontament partidista amb el govern central” i considera que amb esta actitud, el PP de Francesc Camps “agreuja més encara el difícil procés d’emancipació dels i les joves per poder emprar-ho després com ferramenta electoral”.

Fuset ha recordat també que les ajudes pròpies - gestionades per l’ Institut Valencià de la Joventut- no han estat encara convocades per al 2008 i que el darrer any només beneficiaren a 600 joves “per les condicions impossibles que s’exigien com ara un preu màxim de 312 euros per a uns pisos que a les principals ciutats valencianes no baixen dels 500 euros”.

Però des del BLOC JOVE li retrauen també al PSOE “la seua manca de previsió per evitar, mitjançant mecanismes legals” este “boicot efectiu” de l’administració valenciana del PP. Així mateix consideren que el govern de Zapatero, amb la seua mesura ha perseguit únicament interessos electoralistes i no ha previst els “efectes perversos” que poden acompanyar-la. Així l’organització juvenil tem que l’ajuda supose un increment extra del preu de l’habitatge i ha reclamat mecanismes efectius que puguen evitar-ho.

Des del BLOC JOVE avancen que dins del Programa Electoral Jove que l’organització lliurarà en breu a la coalició BLOC-IdPV-VERDS, “es defensaran incentius per estimular el mercat de lloguer, fórmules que contemplen l’opció de compra i altres coincidents amb les reclamacions que les plataformes per l’habitatge i la joventut valenciana estan reclamant”.

El BLOC JOVE participarà de la manifestació per l’habitatge digne convocada este dissabte a les 17 hores a la Plaça de Sant Agustí de la Ciutat de València.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.