#1 25-01-2008 00:34:05

LarsenAlacant
Membre

Espanyolistes del CV fullets trillingües en dues llengues

BORRIANA / CONTRADIUEN L'ENSENYAMENT DE L'IDIOMA IMPARTIDA EN LES ESCOLES DEL MUNICIPI.

L'Ajuntament edita fullets ´trilingües´ per als escolars

El PSOE denuncia que no compleixen les normes ortogràfiques sobre el valencià.Demanen a l'alcalde que exigisca la seua retirada a la regidora de Coalició Valenciana.

El PSOE de Borriana denuncia una nova publicació de fullets del Servei Municipal d´Esports en valencià, per a anunciar esdeveniments esportius entre els escolars, que no compleixen les normes ortogràfiques. El líder de l'oposició, Ramon Monferrer, i la regidora socialista María José Safont van demanar a l'alcalde que prenga partit i exigisca a la seua regidora d'Esports, Mercedes Giménez, que milita en Coalició Valenciana, que complisca amb la llei.

En el cas dels últims tríptics repartits pels col·legis amb motiu d'una marató d'aeròbic i la Cursa de Sant Blai, va explicar la regidora Safont, "els han escrit en trilingüe: en castellà, en el valencià correcte normatiu i en el valencià que proposa un partit que tenim en aquest Ajuntament".

Per la seua banda, Monferrer va declarar que "un consistori com el de Borriana no pot donar respatllar una iniciativa d'aquest tipus. En tots aquests tríptics apareix l'escut de l'Ajuntament. Si volem dignificar els centres educatius el que no es pot és desautoritzar als professors i els centres en el seu tipus d'ensenyament". I va apuntar: "Ja plantegem tota aquesta qüestió en el mes d'agost i l'alcalde va reaccionar de manera més o menys enèrgica, però passa el temps i açò no s'aclareix, i al final amaguen el cap sota ala, perquè el problema es podrisca". "Ja està bé", va remarcar.

Quant a Safont, va assenyalar que "lamentem tornar a parlar d'un tema que ja recordem en el mes d'octubre, i que dúiem des de setembre plantejant al senyor alcalde en diverses reunions i fins i tot en els plenaris, sobre ús incorrecte de la nostra llengua en àmbits municipals, i el que és encara més perillós, en els àmbits educatius".

"Jo, particularment com professora de valencià a Borriana des de fa més de 25 anys, demane que es complisquen els criteris normatius de la universitat, de la Acadèmia Valenciana de la Llengua i de tota la legislació vigent", va explicar la regidora. Referent a això va matisar: "I exigisc seguir l'article 6° de l'Estatut d´Autonomia, en el seu apartat vuitè, quan diu que l'Acadèmia Valenciana és la institució normativa del valencià, i continua en l'article 41 dient que és una institució de la Generalitat de caràcter públic que té per funció determinar i elaborar la normativa lingüística de l'idioma".

http://www.elperiodicomediterraneo.com/ … omentarios


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.