#1 22-01-2008 12:46:32

amunt
Membre

Llíria reclama la reciprocitat efectiva de TV3 i Canal 9

L'Ajuntament de Llíria reclama la reciprocitat efectiva de TV3 i Canal 9       

Arran d'una proposta d'EU-Verds, els grups municipals amb representació a Ca la Vila han demanat que no es tanquen els repetidors de TV3 alhora que han exigit que s'agilitzen el tràmits administratius per fer efectiva la reciprocitat entre els canals públics de Catalunya i de la Comunitat Valenciana. Segons Paco García, la Televisió de Catalunya va permetre que molts valencians descobriren que es podien veure films i dibuixos animats «en la llengua que l'actual Estatut d'autonomia identifica com a pròpia».

El regidor ha apuntat que la gran majoria dels canal de televisió que rebem pels nostres televisors estan en situació d'al·legalitat ja que no arriben ni a una desena de freqüències les autoritzades pel Ministeri. Tanmateix, ha comentat l'edil, «a Llíria es poden sintonitzar moltes d'aquestes emissores que fan exclusivament publicitat, tarot i quiromància, porno o concursos». Garcia pensa que la Generalitat ha de fer complir la legalitat i per aquesta raó ha recordat que l'Estatut parla de «l'especial consideració, defensa i promoció» del valencià. Per al portaveu d'EU-Verds, davant d'una realitat informativa en la qual el 100% dels diaris, més del 90% de les emissores de ràdio i televisió són en l'altra llengua oficial, cal trobar mecanismes que faciliten l'intercanvi d'emissions d'aquelles emissores que emeten en la mateixa llengua.

Per aquest motiu, l'Ajuntament de Llíria ha aprovat una moció en què es demana que se signen convenis de reciprocitat audiovisual amb les comunitat autònomes veïnes i que siguen preferents les cadenes de TV i emissions «del sistema lingüístic que els corresponents Estatuts d'Autonomia dels territoris hispànics de l'antiga Corona d'Aragó reconeixen com a llengua pròpia». De la mateixa manera, l'Ajuntament ha aprovat demanar que es suspenga l'acte administratiu de clausurar el repetidor del Bartolo (La Plana Alta) i es paralitzen els actes administratius cap els altres repetidors d'ACPV
                               http://www.pagina26.com/

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.