#1 18-01-2008 21:26:10

amunt
Membre

Viatjar als Estats Units serà més difícil

Viatjar als Estats Units serà més difícil              www.avui.cat 

El secretari de Seguretat Interior dels Estats Units, Michael Chertoff, ho va deixar molt clar ahir en una entrevista a la BBC. Des de l’11 de setembre del 2001 no hi ha hagut cap atac de grups armats islamistes en territori nord-americà, mentre que a Europa hi ha hagut atemptats com els de l’11 de març del 2004 a Madrid o el del 7 de juliol del 2005 a Londres. Chertoff es va mostrar molt preocupat pel “creixement del terrorisme autòcton” europeu i va expressar la inquietud que es viu als Estats Units davant l’increment de membres de grups islamistes armats que tenen passaport europeu. En resum, que Europa s’ha convertit en una base per a l’islamisme radical als ulls del govern nord-americà.

Els recels de Washington hi són. I les paraules del secretari de Seguretat Interior sonen avui com un globus sonda d’una mesura política que es podria prendre demà. En aquests moments, la majoria dels ciutadans europeus podem viatjar als Estats Units sense necessitat de visat. Però això s’acabarà. Cherton avisa que el govern nord-americà es planteja imposar un sistema d’autorització de viatges en què es demanaria als potencials visitants que comuniquessin a través d’Internet la intenció d’entrar als Estats Units. D’aquesta manera els serveis nord-americans d’Immigració i de Seguretat podrien controlar els visitants per endavant. És a dir, imposar una nova restricció a la cada vegada més complicada aventura de viatjar amb avió.

Els controls de seguretat i les imposicions als viatgers –que en algun cas freguen el ridícul i la humiliació– tenen un efecte dubtós a l’hora de garantir la seguretat. Això sí, són molt vistosos i fan la sensació que alguna cosa s’està fent per prevenir possibles atacs. Com a ciutadans potser ha arribat l’hora que ens plantegem fins on som capaços d’aguantar en nom d’unes suposades mesures de seguretat que no responen a una mínima lògica. Per exemple, la prohibició de portar líquids o objectes punxeguts a les bosses de mà no fa més que generar molèsties als usuaris. Potser, al final, acabarem buscant vies alternatives als aeroports per desplaçar-nos. O anirem a passar les nostres vacances a països on ens sentim més benvinguts.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.