#1 16-01-2008 20:42:18

amunt
Membre

Martí Domínguez oferirà una xarrada a Sagunt

Martí Domínguez farà reflexionar sobre la literatura de la Il·lustració a Sagunt       

Aquest dijous dia 17 de gener, l'escriptor i periodista oferirà una xarrada sobre aquest corrent humanista, que constitueix l'eix central de la seua obra. L'acte encetarà el cicle «Dies de Literatura» que organitza el Departament de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt i tindrà lloc a les 19.30 hores a la biblioteca municipal Cronista Chabret.

Els temes de les novel·les de Domínguez giren a l'entorn de la idea de retornar a un humanisme que integre les diverses disciplines. Des de la primera novel·la, les constants de la seua narrativa han estat la fascinació per grans personatges que reuniren els preceptes d'escriptors i científics, i per recrear els personatges i l'època de la manera més acostada possible a l'original. Aquest interés ha motivat una trilogia que reinterpreta tres personatges de la història del pensament i de la literatura: el comte Buffon, Goethe i Voltaire.

Martí Domínguez i Romero és narrador i assagista. Doctor en biologia per la universitat de València, ha compaginat la recerca i la docència amb el periodisme i la literatura. Ha publicat articles sobre botànica i entomologia al setmanari El Temps, alguns dels quals han estat recollits en forma de llibre. Tant als assaigs divulgatius com a les obres de ficció integra coneixements científics i culturals, i utilitza la creació com a motiu de reflexió i la curiositat com a mitjà per a conéixer el món. Amb la primera novel.la, Les confesions del comte de Buffon, va guanyar el premi Andròmina, el premi Crexells i el de la crítica de la Universitat de València, guardó que va obtindre també amb El secret de Goethe, novel.la guardonava amb el premi Prudenci Bertrana, i l'última novel·la, que culmina la trilogia, El retorn de Voltaire, ha estat premiada amb el Josep Pla.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.