#1 12-01-2008 09:16:46

amunt
Membre

Una afició impacient

El València C.F. travessa a) un dels pitjors moments de la història? b) un dels pitjor moments en els darrers tres anys? c) la crisi se circumscriu a aquesta temporada. La resposta correcta és la c. Si ens remetem als resultats, l'any passat la situació era semblant a aquestes alçades de la lliga, cosa que demostra que estem en un club que ha crescut molt en els darrers anys i en el qual, trobar-se seté a set punts de llocs de lliga de campions es considera una crisi esportiva. Pel que fa al joc, és cert que numèricament els resultats amb Quique a començament de temporada eren acceptables.

Tanmateix, l'entitat dels rivals que es va superar i la manera de guanyar-los destapava els problemes importants que s'amagaven al darrere. L'encert de Villa i Morientes i l'efectivitat inusual mantenien artificialment l'equip en una còmoda quarta posició. Mai no podrem saber que haguera passat si Quique continua a la banquetat. Si la línia descendent de joc o resultats haguera desembocat fins a la situació actua, si haguérem millorat en joc i resultats o si haguérem continuat instal·lats en el no-res, tònica habitual de Quique els darrers anys.

Era evident que, tard o d'hora, per adaptar-nos al nou nivell d'exigència i al nivell econòmic futur que s'espera amb el nou estadi, calia una reconstrucció de l'equip. No hi havia ambició ni ganes, i amb el que teníem era impossible tornar als èxits del primer lustre del segle. Les formes de començar el canvi no han estat les correctes? Estic d'acord: ni era el moment de canviar de projecte, el mes de novembre, ni la manera de deixar fora de les convocatòries a tres professionals. Hi ha formes molt més elegants de fer-ho i sense que el club perda diners. Ara bé, una vegada ha començat el canvi de projecte, cal donar-hi un vot de confiança i no començar tan prompte a criticar el sistema de joc. Una excusa menor, ja que són els jugadors els que fan bo o roín un sistema: al capdavall, un 4-3-3 continua sent en el fons un 4-2-3-1 amb un davantar que col·labora més en l'eixida de la pilota i extrems amb més responsalibilitat golejadora. Per a mi no hi ha cap dubte que el problema està en les cames i en el cap dels futbolistes. Quan assoliran un nivell de forma física adequat -i tornen a ser conscients del seu talent individual- l'equip arribarà un altra vegada als llocs en què per categoria ha d'estar, lluitant per aconseguir títols, però caldrà tindre paciència.

David Núñez és llicenciat en Economia

Desconnectat

 

#2 12-01-2008 12:40:47

SeRcH
Membre

Re: Una afició impacient

Jo crec que teniu jugadors que estàn massa segurs que jugaràn ho facin bé o malament. Apart que no se quina mitjana d'edad teniu pero potser és una de les més elevades de la lliga. Fa falta una renovació total i crec que Koeman va pel bon camí.

Última edició per SeRcH (12-01-2008 12:41:09)


http://img139.imageshack.us/img139/7131/renaixenazd2.png

Només es pot convèncer amb la paraula smile

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.