#1 09-01-2008 13:21:41

amunt
Membre

El PP es queda a soles

El portaveu de CiU també ha assegurat que la proposta del Govern pel traspàs de Rodalies de Renfe a Catalunya és inacceptable i contradictòria

Oriol Pujol veu molt remota la possibilitat d'arribar a un pacte amb el PP

El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha manifestat aquest dimarts que el PP "continua encaparrat en atacar alguns pilars que CiU considera alguns dels pilars del país", com per exemple la immersió lingüística a l'escola El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha manifestat aquest dimarts que el PP "continua encaparrat en atacar alguns punts que CiU considera alguns dels pilars del país", com per exemple la immersió lingüística a l'escola.

Amb aquestes paraules ha fet referència Pujol al vídeo del PPC que denuncia la falta de bilingüisme a les escoles catalanes. Acte seguit, ha admès, com ja ho han fet anteriorment diferents dirigents de la federació nacionalista, que "la possibilitat d'entesa amb l'actual direcció del PP és molt difícil". "Quan el PP fa bandera contra l'Estatut i el seu desplegament la possibilitat" d'arribar a un acord "és més que remota", ha sentenciat.

Proposta innacceptable de traspàs de Rodalies
El portaveu de CiU també ha assegurat que la proposta del Govern pel traspàs de Rodalies de Renfe a Catalunya és inacceptable i contradictòria, i "posa de manifest que els socis de Govern actuen amb una dinàmica de submissió per salvar el tràngol de la comissió bilateral d'aquest dijous".

Pujol ha criticat que la proposta fixa el 2010 com a data pel traspàs efectiu de Rodalies. En aquest context, ha manifestat que la proposta de la federació nacionalista és negociar amb l'executiu espanyol "la gestió de la Generalitat de totes les infraestructures ferroviàries de titularitat de l'estat a Catalunya en paral·lel a la concreció de la transferència dels serveis de Rodalies i Regionals contemplada en l'Estatut".

Desconnectat

 

#2 09-01-2008 14:21:15

amunt
Membre

Re: El PP es queda a soles

Deixeu la llengua en pau                              www.avui.cat

En el moment en què fer vida en català a Catalunya cada vegada costa més, i tendeix a ser impossible, el Partit Popular d’aquí enceta la precampanya presentant un DVD que pretén tornar a posar la llengua enmig de la polèmica electoral. A falta de candidat, la fan grossa. Per dissimular. Daniel Sirera, president del PPC, explica que han fet aquest vídeo “per demostrar que a Catalunya no hi ha cap col·legi en el qual es pugui escolaritzar els nostres fills en llengua castellana”.

La prova és una trucada d’una presumpta mare catalanoparlant que telefona al departament d’Educació. Responent a preguntes de la mare, una funcionària respon que no hi ha cap escola del país on pugui escolaritzar el seu fill en castellà. Ja està, ja ho tenen. Ho han enregistrat furtivament i ho emeten tal qual. Tant se val que sigui delicte o que els pugui caure el pèl si la funcionària els interposa una demanda. Al final, unes lletres i una veu en castellà clouen el DVD dient: “¿Por qué los nacionalistas y el PSC juegan con el futuro de nuestros hijos? Reacciona”.

És el retorn al vidalquadrisme. És l’intent de recuperar els vots que, a costa de la demagògia de la llengua, els van poder esgarrapar els Ciutadans de l’Albert Rivera. És l’embolica que fa fort d’una sucursal, la del PP a Catalunya, que sap que els seus mals resultats deixaran Rajoy amb les ganes d’anar a viure a la Moncloa. És la desesperació de saber que amb uns resultats dignes a Catalunya, el PP podria tornar a manar a Espanya.

Però no tot s’hi val. Atiar la catalanofòbia deu donar vots, però és perillós i és altament injust. El cent per cent dels nens del país acaben la primària sabent el castellà, millor i tot que el català. L’idioma dèbil a Catalunya és, de llarg, el propi d’un país que ja ha començat a enyorar el Josep Piqué mentre es prepara per veure pòsters amb la cara de Xavier García Albiol

                                             Xavier Bosch
                                                                         Director de l'AVUI

                                                                                                                     A la tres

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.