• Inici
  •  » Debat general
  •  » Suso de Toro fa un article a El País denunciant els "atacs"

#1 18-12-2007 16:21:11

Laureta
Membre

Suso de Toro fa un article a El País denunciant els "atacs"

Suso de Toro fa un article a El País denunciant els "atacs" que pateix Catalunya





http://www.elsingulardigital.cat/cat/vi … ?IDN=14490


En un article d’opinió escrit al diari El País, Suso de Toro fa una anàlisi dels factors que provoquen el nacionalisme català, i malgrat considerar que aquest “empobreix la imatge” del poble català, troba justificat el sentiment de desafecció que hi ha a Catalunya vers a Espanya. “Catalunya ha estat subjecte en els darrers anys d’atacs terribles i directes, campanyes de boicot, acusacions contra ella com a poble, campanyes contra operacions financeres legítimes invocant la seva condició de catalanes”, comença dient l’articulista gallec. Segons ell, “és la dreta qui condueix tots aquests atacs”, en referència al PP, però alhora subratlla que ho fa utilitzant “la ideologia de gran part de la societat espanyola”.

De Toro critica que el PP portés l’Estatut al Tribunal Constitucional, titllant l’acte de “bomba política” i considera que una “victòria espanyolista” en aquest afer que impugnés l’Estatut “per mitjans espuris” ocasionaria una ruptura en la societat i en la política espanyola.

Segons l’article, Catalunya “rep cops” perquè se l’acusa “de tot” de manera directa o “insidiosa” i a més no “pot defensar-se a Espanya”. En aquest sentit, critica que “tots els mitjans de comunicació d’àmbit estatal són madrilenys i reflecteixen la visió d’Espanya pròpia d’aquella ciutat fins al punt de confondre la ciutat amb Espanya mateixa”. Així, destaca que “Catalunya no té mitjans per a expressar-se a Espanya” i que “ningú espera que una emissora de ràdio o una televisió espanyola en castellà programi música en català (abans en xinès cantonès o swahili!)”.

De Toro considera que el boicot a les empreses i als productes catalans és “només la cara més obscena d’una lluita per privilegis i interessos emmascarats en ideologies i en el centralisme”, i així es refereix a “la campanya per impedir la OPA de Gas Natural a Endesa, preferint que caigués en mans alemanyes abans que catalanes”. Tot i així, l’articulista de El País, considera que Catalunya ha anat “abandonant el projectes que vagin més enllà dels límits de la comunitat” i que això ha comportat que la societat “negui l’evidència dels llaços amb la resta de ciutadania espanyola”. Segons ell, “la minorització a la que va estar i està sotmesa Catalunya va conduir al nacionalisme català a un infantilisme” , a “una frivolitat” i a “una immaduresa egocèntrica”. Així, ha criticat que durant la manifestació del dia 1 de desembre no es guardés un minut de silenci pel guàrdia civil assassinat per Eta el dia abans.

L’article conclou dient que els catalans “tenen raó” quan diuen que “no es fa joc net amb ells” i que la “prova és la resistència a fer públiques les balances fiscals, que negarien les acusacions d’insolidaritat que se’ls hi fa i farien callar la demagògia anticatalana”. Tot i així, acaba dient que “qui subestimi el poder de les ideologies i, sobre tot, dels sentiments col•lectius i cregui mesquinament que només existeixen raons econòmiques, no entén Catalunya, no entén la història i no entén res”.


http://www.elpais.com/articulo/opinion/ … iopi_4/Tes

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Debat general
  •  » Suso de Toro fa un article a El País denunciant els "atacs"

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.