#1 13-12-2007 13:36:45

amunt
Membre

Acció cultural es planta amb una gran reserva

Hi ha poca gent de la pomada –gent que compti– que no conegui Eliseu Climent. Editor i activista, ha participat en gairebé totes les grans empreses lligades a la llengua i la cultura catalanes promogudes a o des del País Valencià en les darreres quatre dècades.

L’adjectiu infatigable s’adiu al personatge com el bigoti que porta de fa més anys encara. Però ahir Eliseu Climent, de matí, a la seu d’Òmnium Cultural de Barcelona, es va declarar “desolat”. Derrotat, perquè el govern valencià ha aconseguit tancar el repetidor de la Carrasqueta que permetia fins fa dos dies que el senyal de Televisió de Catalunya arribés a tot el sud valencià. L’entitat que presideix Climent, Acció Cultural del País Valencià, va fer públic un dur comunicat en què n’atribuïa “la principal responsabilitat” a l’actual ministre d’Indústria, Joan Clos, i en què demanava a la Generalitat de Catalunya que no es deixi envescar més per la Valenciana en una falsa “solució de reciprocitat” que permetria l’intercanvi dels senyals de les televisions públiques dels dos territoris.

Acció Cultural va exigir al ministeri d’Indústria que deixi d’inhibir-s’hi, i que reclami les seves freqüències digitals que ara ha precintat la Generalitat Valenciana. L’entitat va demanar, també, la modificació de la legislació espanyola d’acord amb la Carta Europea de les Llengües Regionals subscrita pel govern espanyol l’any 2001. En totes les intervencions hi havia un punt de desencís, d’agror i de revolta.

En cap moment, però, ningú dels que van intervenir va fer esment a José Montilla, actual president de la Generalitat i exministre d’Indústria, que va pactar amb Acció Cultural la cessió de les freqüències digitals en perill i va cedir l’analògica que ocupaven a La Sexta.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.