#1 11-12-2007 14:04:10

amunt
Membre

Cinema En Valenci

40.000 xiquets han gaudit del cinema en valencià en 2007

Durant els mesos d’octubre i novembre Escola Valenciana ha organitzat la segona convocatòria de Cinema a l’escola. En aquesta segona edició les xifres de participació han augmentat respecte les de l’anterior. Si el passat febrer varen assistir 18.000 xiquets a les projeccions, en aquesta ocasió han sigut 20.000 els que, des de l’educació infantil fins al batxillerat, han gaudit de pel·lícules projectades en valencià a Torrent, Sueca, València, Concentaina entre d'altres pobles.


Redacció

El cinema és una eina d’educació, per això Escola Valenciana porta a terme la iniciativa Cinema a l’Escola en què els xiquets i xiquetes poden veure cinema en valencià per a avançar en l’educació del llenguatge audiovisual, element indispensable en l’era digital.

Cinema a l’escola ha arribat durant estos dos mesos a 11 poblacions del nostre territori: Benetússer, Calp, Cocentaina, Elx, Montaverner, Montserrat, Muro, Picassent, Sueca, Torrent i València, de fet més de 20.000 xiquets han participat en la segona convocatòria de Cinema a l’escola

Les pel•lícules projectades han sigut: Shrek 3, Harry Potter i L’Òrde del Fènix, Ratatouille, el documental La Batalla d’Almansa i l’audiovisual Sendes i Carenes, el món d’Enric Valor.

A més,s’ha distribuït als centres participants materials didàctics sobre les pel•lícules per tal que es treballaren a classe després de les projeccions.

A partir d’ara, amb la col•laboració dels ajuntaments, Escola Valenciana pensa repetir esta iniciativa cada tardor i s’espera que cada any se sumen més consistoris a un projecte que considerem molt important per a normalitzar l’ús del valencià al llarg de les nostres comarques.

De totes les poblacions citades, l’únic municipi que no s’ha acollit a la iniciativa ha estat València i Escola Valenciana s’ha responsabilitzat de totes les despeses per tal que més de 1500 xiquets i xiquetes pogueren anar a veure cinema en valencià com a activitat escolar.

Desconnectat

 

#2 11-12-2007 20:11:53

LarsenAlacant
Membre

Re: Cinema En Valenci

Vaja, València, quina casualitat. A vore quan es fa lo mateix a Alacant.


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.