#21 23-11-2007 16:39:54

Re: Demane ajuda.

Encara hi ha moltissims valencians que seguim lluitant, aixina que no ens claveu tots al mateix sac, quan no quede ni un aleshores podreu dir "Jo crec que València ja està perduda, i la culpa és dels valencians". Una pregunta, si tant dius que València està perduda (amb la qual cosa, estàs donant a entendre que no et sents valencià i que preferixes sentir-te principatí... que fas ací? de bon rollo)

"Considereu que hi ha hagut intents o voluntats per petites ke siguin a subordinar valència a Barcelona?"
Clarament SI, des d'alguns sectors de la dreta "panca", i el jovent, sobretot per desconeixença del País Valencià, però per sort això comença a canviar.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#22 24-11-2007 00:28:04

Empala
Membre

Re: Demane ajuda.

Jo és que des d'aquí dalt l'únic que he sentit és que sous uns fatxes, sous espanyols o que us bombin perquè no voleu saber res de nosaltres i ja us apanyareu. La cara que es veu del País Valencià és la dels fatxes i blaveros, que no en teniu pas pocs parasitant la vostra terra.
Precisament el desconeixement del PV per part de tothom és el que em portà a triar aquest treball.

De voluntat de subordinar València no n'he vist mai. Com a molt hi ha un ampli catalanisme que es limita al Principat i ni tan sols mira per la Catalunya Nord o la Franja. Seria aquell sobiranisme cutre interessat, suposo. Sempre que he contactat amb principatins a favor dels PPCC he vist un respecte per la pluralitat i la igualtat. Per això no entenc d'on pot venir aquest ressentiment o crítica al catalanisme del Principat i per això us ho pregunto i m'interessarien casos concrets. Suposo que per ser ciutats properes i semblants Barcelona i València deuen ser competidores, però més enllà d'això no hi veig res, cap enfrontament possible. Encara no he trobat ni un text modern o contemporani on es defensi Barcelona com a capital d'un suposat Estat Català format per tots els PPCC.

A valenciafreedom sé que no hu trobaré... xD
Per cert, sabíeu que vai trobar un adhesiu d'aquest coi de web al màstil de la senyera del port de la meva vila empordanesa????
Flipa.

Desconnectat

 

#23 24-11-2007 00:50:48

Re: Demane ajuda.

Mira, unes quantes coses respecte al regionalisme principatí:
-Al que culturalment ara es coneix com a països catalans, abans se li coneixia com a "Cathalunya", que demostra això? doncs que el Principat de Catalunya s'ha apropiat d'un nom que no es restrictiu seu.
-La senyera reial, o siga la quatribarrada nua, l'ha agafat el Principat fent-la restrictiva seua, no ha fet com els demés territoris de l'antiga corona d'Aragó de ficar-li un afegitonet.

Amb açò no tire les culpes al Principat de Catalunya, si no als polítics principatins que ha donat moltes ales al blaverisme.

Centralisme principatí:
-Dir-li Catalunya a tots els PPCC (quan tots sabem que ARA es coneix el Principat de Catalunya com Catalunya)
-Dir que la cultura del Principat es la de tots els PPCC, i la dels altres desapareix o simplement no existix, la prova està al youtube.
-Selecció de futbol nacional del Principat de Catalunya (de Catalunya) si, ja que sou una nació, i quan nosaltres diem que som una nació i volem selecció nacional ja se'ns tiren al coll dient-nos blaveros.

I tantes i tantes coses que per a vosaltres no es res, però que als valencians ens fa mal i dona ales al blaverisme. Fins que les coses des de dalt no canvien, possiblement els valencians i els balears seguirem mirant de la mateixa manera als Països Catalans.

La resposta més fàcil d'un blaver quan li pregunten si és nacionalista és "No, per que almenys Espanya respecta la cultura dels valencians...", tots sabem que no es així...

Com els valencians hem passat de ser un poble guerrer, i que no s'ha deixat xafigar mai i que sempre ens hem posicionat amb el Principat de Catalunya en les guerres contra Espanya, a ser ser un poble passiu (o enganyat)? Si algú sap la resposta, que m'ho diga :) xD


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#24 24-11-2007 13:27:04

Llenguacatalana
Expulsat

Re: Demane ajuda.

A veure Gandia, si la resta de territoris han posat a la Senyera un afegitó és perquè són territoris espanyolistes. La Senyera no porta cap afegitó i a més a més és originària del Principat. Per què al Principat haurien de posar un afegitó a la Senyera si ells tenen les coses clares?. El Principat no s'ha apropiat de res, simplement utilitzen el seus símbols històrics sense covardia. Perquè els polítics del PV siguen ignorants o tinguen mala baba no significa que els principatins hagen de fer el mateix.  Ara, no vingueu en que defenseu les senyes d'identitat valencianes, perquè simplement no existeixen com a pròpies. Les senyes d'identitat valencianes són les senyes d'identitat catalanes i punt. No hi ha res pitjor al blaverisme que el neoblaverisme o blaverisme pseudoil·lustrat.

Gandia, els nacionalistes a les Illes Balears no parlen de nació balear. Allà no hi ha secessionisme il·lustrat i els secessionistes són quatre i regionalistes. L'inmensa majoria de balears que no són espanyolistes se senten catalans. He de reconéixer que al PV no és així i és per culpa de partits com el Bloc que dóna ales al seccessionisme il·lustrat amb invencions com l'existència d'una Nació valenciana que tots sabem que no existeix i que perjudica clarament la recuperació de la catalanitat del País valencià.

Última edició per Llenguacatalana (24-11-2007 13:32:09)

Desconnectat

 

#25 24-11-2007 14:45:22

Re: Demane ajuda.

A vore, primera que la major part de la gent del bloc son pro-PPCC.
Segona QUE NO ES PODEN POSAR ELS MATEIXOS SÍMBOLS PER A TERRITORIS DIFERENTS, o siga que lo que haurien d'haver fet els polítics del Principat es ser una miqueta més coherents i més solidaris, i haver agafat una senyera que fora restrictiva seua, no haver agafat una senyera (quatribarrada nua) i un nom (Catalunya) que antigament era de TOTS i fer-lo restrictiu seu. Si hagueren fet això, possiblement el blaverisme no hauria existit mai.

A més, si hi ha gent que es sent només valenciana, que vols fer-li? l'enemic es l'espanyolisme, no ens barallem entre nosaltres.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#26 24-11-2007 15:41:28

Llenguacatalana
Expulsat

Re: Demane ajuda.

Gandia, el que no pot fer el Principat és inventar-se una bandera i renunciar a la seva. No oblidem que la quatribarrada és la bandera catalana per història i bandera per tant del Comte de Barcelona i com el Comte de Barcelona era Rei d'Aragó, de València, etc... aquells territoris van agafar la Senyera catalana del Comte de Barcelona. No hi ha cap llei que digui que una autonomia espanyola no pot tenir la mateixa bandera d'una altra autonomia espanyola. La Reial Senyera va ser inventada per descatalanitzar el poble valencià. La quatribarrada és la bandera de Catalunya i dels territoris que van pertànyer a Catalunya com en el cas del País valencià. I si vosaltres inventeu coses no podeu petendre que qui ha estat sempre fidel als seus símbols deixi de ser-ho per caprici de gent ignorant del País valencià. Ara resulta que allò que avui s'anomena Catalunya també ho han robat del País valencià. Què fort!.

Última edició per Llenguacatalana (24-11-2007 15:42:50)

Desconnectat

 

#27 24-11-2007 16:22:12

Re: Demane ajuda.

La Reial Senyera no va ser inventada... es inútil discutir amb tu tio, ho deixe estar.
Si mal no tinc entès, dos territoris diferents no poden tindre la mateixa senyera.
Per cert, jo no pertany a Catalunya, ni a cap lloc, els Països Catalans (o l'antiga Catalunya) els formen el País Valencià, el PRINCIPAT DE CATALUNYA i les Illes Balears, no Principat de Catalunya i rodalies.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#28 24-11-2007 16:38:14

Llenguacatalana
Expulsat

Re: Demane ajuda.

I quina és l'antiga Catalunya?. Què és això?. I després parles que jo invento coses?. Què jo sàpiga només va existir la Catalunya Vella, després la Catalunya Nova incloint territoris que eren d'Aragó i no dels comtats catalans que avui són muncipis de la província de Lleida i de Tarragona, i després l'expassió del Comtats catalans amb la creació del Regne de Mallorques i del Regne de València. El Regne de València encara que de fet era una expassió de Catalunya mai es va anomenar com a Catalunya.

La Reial Senyera va ser inventada al segle XIX i hi ha moltes proves que ho demostren.

Última edició per Llenguacatalana (24-11-2007 16:39:05)

Desconnectat

 

#29 24-11-2007 16:40:58

Re: Demane ajuda.

Tu tens la raó, xim pum i s'an sacabó, així acabem prompte. XDDDD
Si vols dependre, endavant, jo no vull dependre ni del Principat de Catalunya ni d'Espanya ni de França, ves a viure al Principat aixina no hauràs de sentir-te valencià, et sents català només i en pau.

Tenim un mapa a la Galeria del segle XV XVI on es veu clarament la Reial Senyera assenyalant al Cap i Casal.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#30 24-11-2007 21:57:24

Empala
Membre

Re: Demane ajuda.

Llenguacatalana ha dit: "La quatribarrada és la bandera de Catalunya i dels territoris que van pertànyer a Catalunya com en el cas del País valencià".
Suposo que entens per Catalunya els PPCC, no?
Lo dels afegits, crec que són excessius però que una certa diferenciació permet distingir les regions. De tota manera, hauria estat un puntassu ficar les tres banderes iguals, nom digueu que no.

Una cosa:
Quan es va fer la reforma de Pompeu Fabra, no hi va haver cap acció centralista des del Principat? Això de dir-li català central al de Barcelona no ho veig correcte. A més, lleidetans i tal es queixen perquè a TV3 només se sent el català oriental. Un company em va dir que la gramàtica o com es digui d'en Fabra es va fer correctament, però jo crec que fou massa restrictiva amb les variants dialectals no barcelonines. Crec que potser apel·lant a la força de la unitat es va decidir respectar menys les altres parles catalanes.

Desconnectat

 

#31 25-11-2007 04:01:51

Re: Demane ajuda.

"La quatribarrada és la bandera de Catalunya i dels territoris que van pertànyer a Catalunya com en el cas del País valencià".
El País Valencià no va pertànyer a ningú, va tenir institucions i govern propi, les teues opinions no m'importen i la realitat es eixa. I si quan dius Catalunya et referixes a Principat de Catalunya, he de dir-te que no, que la quatribarrada no es la bandera restrictiva del Principat, era de tota la corona, a més, també es coneixia al Principat com a Comtat de Barcelona.

Jo crec que les normes d'en Pompeu Fabra les va fer be, el que passa es que no va tindre massa en compte el lèxic de les altres variants, per sort això comença a canviar.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#32 25-11-2007 09:33:02

Mallorca
Membre

Re: Demane ajuda.

Gandia,Empala ¿Sabeu que passa realment? Que la zona barcelonina te una quantitat inmensa de aprlants

Desconnectat

 

#33 25-11-2007 12:03:14

Re: Demane ajuda.

Que la zona barcelonina te una quantitat inmensa de aprlants

Jo crec que no, sobre tot els pobles d'al voltant de Barcelona no es sent ni una paraula en català.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#34 25-11-2007 13:40:02

puka
Administrador

Re: Demane ajuda.

si comencem amb exageracions d'este tipus me'n vaig

Desconnectat

 

#35 25-11-2007 15:32:21

Re: Demane ajuda.

XDDDDD es veritat, jo he estat a St Andreu de la Barca i a l'Hospitalet i ni papa hmm


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#36 25-11-2007 22:13:22

Llenguacatalana
Expulsat

Re: Demane ajuda.

Jo he viscut a L'Hospitalet de Llobregat i us assegure que es parla més català que a molts pobles del País valencià, i per suposat més que a la Ciutat de València. A l'Hospitalet pots viure en català amb normalitat, pots comprar en català i ser entés i fins i tot contestat en català. I ara amb la llei de Política Lingüística està tot millor perquè tots els comerços estan retolats en català. Evidentment parlen més català a Sueca que a l'Hospitalet, però més o menys a l'Hospitalet la llengua oral està com a Xàtiva, però amb la diferència que molts joves xetabins deixen de parlar en valencià per la creença que el valencià és només una llengua de "güelos i pares" i el castellà ens obri al món, i a l'Hospitalet de Ll. el català és la llengua dels joves de pares emigrants i dels joves de pares catalanoparlants i el castellà cada volta es veu més com la llengua de la incultura.

Desconnectat

 

#37 25-11-2007 22:46:43

puka
Administrador

Re: Demane ajuda.

llenguacatalana escrigué:

el castellà cada volta es veu més com la llengua de la incultura.

Per favor, EXPULSEU-LO ja, per esta afirmació racista i estúpida.
Una difamació d'este tipus no cap a este fòrum.

Última edició per daniol (26-11-2007 00:21:22)

Desconnectat

 

#38 25-11-2007 22:53:01

Curial
Membre

Re: Demane ajuda.

Jo el que no entenc és què hòsties fa a un forum valencià, valencianista i antiblaver una persona que diu que
1) El País Valencià està perdut
2) Està en contra del valencianisme
3) Lluitar contra el blaverisme no serveix per a res i és contraproduent


Ah, ja sé que fa, el troll. Se m'oblidava xD


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 

#39 25-11-2007 23:33:51

Llenguacatalana
Expulsat

Re: Demane ajuda.

A veure, jo no vull dir que el castellà siga d'incults. Només vull dir que a Catalunya passa el contrari que ací. Ací el valencià és vist com a de poble, i el castellà com a llengua culta de gent "fina". A Catalunya qui només parla castellà és vist com una persona inculta, i al ser el català la llengua vehicular de la cultura, Generalitat, etc... el castellà és vist com a llengua inferior. Això és així, per això allà cada vegada hi ha més gent que vol eixir de l'status de conéixer només la llengua castellana i aprén el català a correcuita.

Desconnectat

 

#40 26-11-2007 19:43:43

Empala
Membre

Re: Demane ajuda.

És veritat: fills d'immigrants espanyols semblen ben catalans i volen ser catalans per a deixar de ser immigrants, al Principat. Al PV els espanyols han aconseguit propagar més la idea que un castellanoparlant pot no sentir-se immigrant a la terra valenciana. A Catalunya no ho han aconseguit tant, podeu veure que ara els Ciutat-anus ho intenten prô amb pocs resultats.

Deixeu-me exposar una cosa que he observat al meu poble, i que es deu repetir a tot el Principat.

Els aborígens són catalans i els immigrants, espanyols, i per lògica els immigrants són gent sense recursos (per això han migrat) i els aborígens es beneficien de la immigració (tenen millor mà d'obra, poden vendre terres, o simplement els catalans pobres passen a ser classe mitja perke els immigrants són encara més pobres). Tinguent en compte això, la frontera cultural i nacional entre persones coincideix molt amb la frontera de classe socioeconòmica. Abans encara era més pronunciat això, i els empresaris eren tots catalans i molts treballadors, andalusos o del pal. Això té una cara positiva i una negativa. Per una banda aquells que vulguin progressar es fan catalans. Però per l'altra, hi ha molts joves estrangers que veuen els joves catalans com a pijos subnormals. Perdoneu l'expressió però la pijeria del meu poble són tots fills d'empresaris: són tots catalans. Què fa això? Això fa que magrevins, francesos i tal vinguin i s'adaptin a la subsocietat espanyola en comptes de la catalana. A un amic meu li van preguntar si realment era català, perquè no ho semblava: no era pijo. I a mi més o menys igual. I te n'adones parlant amb aquesta gent que entenen per català ser pijet, ric, subnormal o qualsevol cosa per l'estil. Això és un dels perills actuals, que la riquesa ens allunya de poder integrar els nouvinguts i que la classe privilegiada que som és, per llei social, la que es reprodueix menys. Perill. Perdem la base de la societat.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.